Tips & Tricks

Zo zorg je ervoor dat je goed op een groepsfoto staat!

We kennen het allemaal: een foto die je vriend(in) geplaatst heeft op Instagram, waar je (op z’n zachtst gezegd) niet goed opstaat. Daarom heb ik een aantal tips voor je, die ervoor zorgen dat je beter op een groepsfoto zult staan!

1. Je tong

Niet om uit te steken richting de camera, maar om je kaaklijn strakker te doen lijken. Het klinkt misschien een beetje gek, maar door je tong tegen je gehemelte te drukken heb je minder last van een onderkin.

2. De juiste hoek

Vermijd poses waarbij je met je gezicht pal voor de camera staat. Het maakt niet uit welke belichting er is, er zal nu eenmaal schaduw ontstaan die je gezicht zomaar breder of langer kan maken. Soms zelfs met een hele andere kleur. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een pose waarbij je gezicht vanaf de zijkant wordt gefotografeerd.

3. Pose

Draai je lichaam 45 graden en zet de arm die het dichtst bij de camera staat in je heup. Zet dan je ene voet net iets voor de ander en richt je tenen naar de camera. Leun vervolgens met je gewicht op je achterste been en je bent klaar!

4. Enkels kruisen 

Wordt de foto van voren gemaakt waardoor je recht de camera inkijkt, kruis dan je enkels vanaf je kuiten. Deze pose laat je heupen smaller lijken en je benen langer.

5. Je eigen ding 

Hét geheim van een mooie groepsfoto is een foto waarop iedereen anders poseert. Vooral vanwege het feit dat iedereen een ander soort figuur heeft. Als iedereen dezelfde pose zou doen, zal je elkaar sneller vergelijken en bepalen wie er het best opstaat.

6. Lachen 

Lach je té overdreven, dan ziet het er gek uit. Maar lach je helemaal niet, dan lijkt het alsof je chagrijnig bent of het niet naar je zin hebt. De oplossing? Een natuurlijk, klein lachje die dagelijks tevoorschijn komt wanneer er geen camera in de buurt is. Met of zonder tanden, dat maakt niets uit. Lach in ieder geval niet te breed, dat zorgt er namelijk voor dat je ogen kleiner lijken en je wangen naar voren gaan staan.

7. Je houding 

Een rechte houding zorgt er niet alleen voor dat je beter op foto’s staat, het geeft je ook een sterke en zelfverzekerde uitstraling!

8. Proporties

Houd altijd in je achterhoofd dat alles wat dichtbij de camera staat, groter lijkt op de foto.

9. Heb vooral lol 

Groepsfoto’s zijn foto’s waar je met je vrienden opstaat. Vergeet daarom geen lol te maken tijdens het nemen van de foto. Een té strakke pose is namelijk heel statig.

Hoe zorg jij ervoor dat je goed op een groepsfoto staat?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

 

16 thoughts on “Zo zorg je ervoor dat je goed op een groepsfoto staat!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s