Tips & Tricks

Hoe kun je nu het beste geld besparen?

Ze zeggen altijd dat geld gelukkig maakt. Maar dan moet je het wel hebben. En als je het eenmaal uitgegeven hebt, loop je toch vaak met een schuldgevoel rond. Want je geeft toch iedere keer net iets te veel geld uit dan je beoogt had. Dus ik heb wat tips voor je zodat je dat kunt voorkomen!

1. Begroting maken

Ik weet dat het super saai is, maar je houd zo wel overzicht in je inkomsten en uitgaven. Want zodra je weet hoeveel geld je aan bepaalde dingen uitgeeft, zul je zien dat vele dingen eigenlijk best nutteloos waren qua aanschaf. Kijk, nu kun je je shopgedrag aanpassen en besparen!

2. Spaardoel

Wil je bijvoorbeeld een verre reis maken of een spelcomputer kopen? Wanneer je een doel opstelt, zul je jezelf motiveren om daadwerkelijk te gaan sparen en minder geld uit te geven aan onzin dingen!

3. Maandelijks sparen

Iedereen kent de uitdrukking: geld moet rollen. Dus willen we het het liefst direct uitgeven nadat we ons loon hebben ontvangen. En dat maakt het dus juist zo lastig om te sparen! Maar als je maandelijks een vast bedrag overmaakt naar je spaarrekening, zal je dat juist steeds vaker gaan doen!

4. Bewaar je kleingeld

Ik weet dat veel van jullie alles met de pin doen. Maar als je eens om je heenkijkt, hoeveel kleingeld ligt er dan nog in je huis? Check je bank, tassen en broekzakken eens. Ik durf te wedden dat je nog veel zult vinden! Koop daarom ook een spaarpotje, stop al dat kleingeld erin en zie het resultaat aan het eind van het jaar! Daar kun je vast wel iets moois van kopen!

5. Eigen lunch

Het eten in de kantine ziet er super lekker uit, maar het is ook onwijs duur. Toch is het beter om je eigen lunch mee te nemen. Je eigen eten is veel gezonder, gevarieerder én je hebt zelf in handen wat je eet. En dus ook over de kosten!

6. Uitverkoop

Ik weet dat je enthousiast wordt van dat ene jasje, maar doe het niet! Ik weet dat geduld hebben enorm lastig is, maar je zult zien dat het over een paar weken in de uitverkoop ligt. En als je hem dan koopt, heb je onwijs veel korting te pakken. Win-win dus!

7. Contant betalen

Wanneer je met je pinpas betaalt, heb je minder overzicht over wat je uitgeeft. Je laat de bonnetjes ook vaak achterwege. En wanneer je dan thuiskomt, zie je pas hoeveel geld er van je bank is afgeschreven. Ai! Als je met cash betaalt, kun je exact zien wat je hebt en uitgeeft. En dat kleingeld wat je terugkrijgt, dat kan dan mooi in die spaarpot 😉

Hoe bespaar jij geld?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

18 thoughts on “Hoe kun je nu het beste geld besparen?

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s