Recognisable

Deze dingen zal iedere kapper herkennen!

Een vriendin van me werkt al jaren als kapster. Laatst sprak ik haar weer eens een keer, en ik vroeg me af wat zij zoal definieerde aan het kapper zijn. Ze somde een aantal gedachtes en irritaties op, en ik besloot er een artikel aan te wijden! En eigenlijk zijn het onthullingen, dus behold!

1. Ene oor in, andere oor weer uit

Dagelijks hoort een kapper verhalen aan van de klanten. Hoewel een kapper soms antwoord of laat weten te luisteren, onthouden ze echt niet wat jij zegt. Als je een aantal weken later terugkomt, zal de kapper daarom ook net doen alsof hij/zij nog exact weet waar je het toen over had.

2. De moeilijkste vraag

Er zijn veel klanten die graag hun zwarte haren willen inruilen voor lichtblond haar, maar dat is echt een hele moeilijke opdracht. Zucht, daar gaan we weer.

3. Mega bos haar

Wanneer er iemand zit te wachten met een enorme bos haar, hoopt de kapper stiekem dat diegene niet zijn/haar volgende klant is. Dat gaat uren duren!

4. Verfkleur verandert

De kapper heeft iemands haar geverft en diegene komt een paar weken later terug om het opnieuw te laten verven. Maar dan gebeurt het regelmatig dat die kleur op is. Vaak mixt de kapper dan wat tinten door elkaar, zodat het redelijk in de buurt komt van de eerste haarkleur.

5. Irritatie uiten

Soms, wanneer een vervelende klant de kapsalon verlaat, praten de kappers onderling met elkaar over die persoon. Want ja, een kapper moet ook zijn/haar hart luchten.

6. Klant afwijzen

Soms wijst de kapper een klant af. Ja, er is in feite nog genoeg plek, maar de kapper is op dat moment aan een pauze toe.

7. Producten aansmeren

Hoe vaak proberen kappers het niet om je een product te verkopen? Tegen een best hoge prijs? Dat doen ze eigenlijk alleen om geld te verdienen. Je haar wordt er niet beter van.

8. Nee, geen vriendendienst

Nee, een kapper wil zijn/haar vrienden of familie niet gratis knippen. Het is zijn/haar baan, en hij/zij wil er wel geld aan verdienen om economisch zelfstandig te zijn. Ga dan alsjeblieft maar naar een andere kapper toe.

Ben jij zelf kapper? Of klinkt deze opsomming best logisch?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Deze dingen zal iedere kapper herkennen!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s