Tips & Tricks

Hoe start je je dag op een chille manier?

Ja hoor, daar gaat je wekker. Ugh, je lag net zo lekker te slapen! Zuchtend zet je hem uit, want je weet dat als je geen gehoor geeft aan het opstaan, je te laat zal komen. En daarbij komt dat er in de ochtend vaak van alles misgaat. Maar met deze tips kom je je ochtend hopelijk iets rustiger door!

1. Tref voorbereidingen

Niemand heeft tijd en zin om gehaast te ontbijten. Want het ontbijten hoort juist een moment van pure rust te zijn. Je kan je ontbijt (als dat kan) ook de avond van tevoren al klaarmaken. Je zou dan zelfs iets langer in je bed kunnen blijven liggen!

2. Plan je outfit

Net als met het ontbijt, is het geen slecht idee je kleding de avond van tevoren ook alvast klaar te leggen. Want sommige mensen kunnen nogal lang twijfelen over hun outfit for the day. Je kan die tijd dus ook gebruiken om rustiger te ontbijten én nog wat langer te blijven liggen. Plus, het scheelt je tijd om te zoeken naar die ene broek.

3. Snoozen is slecht voor je

I know, het is verleidelijk. Maar het is echt erg slecht voor je! Want wanneer je wekker afgaat, is je lichaam alert. En als je dan weer in slaap valt, raakt je lichaam in de war.

4. Routine

Als je elke dag op een vast tijdstip wakker wordt, raak je sneller gewend aan de vroege ochtend. Je biologische klok zal zich dan aanpassen aan je ritme en dan stap je ook gemakkelijker je bed uit ’s ochtends!

5. Minder op je mobiel

Ik snap heel goed dat je ’s ochtends even wil scrollen op Instagram, maar het is juist beter om je telefoon even te laten voor wat het is. Want wanneer je je telefoon pakt, word je direct blootgesteld aan prikkels. En het is juist fijner om even helemaal zen te zijn!

Wat is jouw chille ochtendroutine?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertenties

22 gedachten over “Hoe start je je dag op een chille manier?

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s