Article

Sporten met warm weer? Tref voorbereidingen!

Hey Creabea’s,

Sporten is soms lastig vol te houden. En al helemaal met die hete zomerdagen. Het kan soms lastig zijn, maar om je conditie of goal vol te houden, zul je toch moeten gaan sporten. Ja, ook met warm weer. Maar zorg ervoor dat je dit voorbereid doet en met mate!

1. Begin rustig

Je training wordt met warm vele malen zwaarder. Train je buiten? Dan moet je nog eens extra rustig aan doen met je oefeningen. Door de hitte én het sporten zweet je dubbelop. Zorg er dus voor dat je langzaam opstart, en rust neemt wanneer je lichaam dat aangeeft.

2. Drink voldoende water

Water hydrateert je lichaam. Vooral met deze hitte is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Als je te weinig drinkt, maar wel traint, kan je lichaam uitdrogen. Neem dus genoeg water mee. Liever te veel drinken, dan te weinig!

3. Doelen

Denk aan je goal! Misschien heb je een bepaald doel voor ogen en wil je dat bereiken door te sporten. Vergeet het warme weer eventjes, en bedenk waar je naartoe wilt. Dat geeft je motivatie om tóch door te sporten. Zelfs met die hitte.

4. Park

Zoek een leuk parkje op waar je kan sporten. Of je daar nu aan hardlopen doet of een bootcamp, zo kan je ondanks de hitte toch genieten van het lekkere weer. Vergeet je niet voldoende in te smeren! Want ook al ben je voortdurend in beweging, zelfs dan kun je nog verbranden! En sport het liefst zoveel mogelijk in de schaduw, het liefst met een petje op.

5. Koelen

Tijdens het sporten is het heerlijk om je lichaam af en toe even te koelen. Al helemaal in deze extreme warmte. Het zorgt ervoor dat je lichaam weer op temperatuur komt en niet oververhit raakt.

Sport jij met dit warme weer? Of is dat echt een no-go?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

18 thoughts on “Sporten met warm weer? Tref voorbereidingen!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s