Healthy

Wist jij dat citroenwater heel gezond is? Dit is waarom!

Hey Creabea’s,

Sommige dingen zijn fris én lekker. Zoals de citroen. Het is goed voor je gezondheid en ook nog eens lekker in je water! Ik zal je eens uitleggen waarom het nu zo goed is voor je gezondheid 😉

1. Voedingswaarde van citroenwater

We weten allemaal dat citroen een bron is van vitaminen én mineralen. Citroen zit bomvol vitamine C, wat weer vol antioxidanten zit. Andere vitaminen die in citroen zitten zijn: vitamine A, B6 en B1.

2. Warm water met citroen

Warm citroenwater bevordert de spijsvertering. Immers, een slechte spijsvertering kan leiden tot gezondheidsproblemen. Start je dag met een glas warm citroenwater. Het is het gezondste drankje ooit! Warm citroenwater voorkomt verstopping en een opgeblazen buik. Daarnaast versterkt warm citroenwater ook nog eens je immuunsysteem. Citroenwater voorkomt ook nog eens blaasproblemen, maakt je lichaam schoon en breekt afvalstoffen sneller af.

3. Citroenwater in de ochtend

Je energiepeil en gezondheid voor de hele dag, hangt af van wat je in de ochtend eet en drinkt. Een glas warme citroenwater zorgt ervoor dat je een energieboost krijgt. Wist je dat citroenwater ook goed is voor de conditie van je mond? Dat klinkt gek, maar citroenwater doodt de bacteriën die nare luchtjes veroorzaken. Komt goed uit tijdens die bespreking 😉

4. Citroenwater met honing

Citroenwater en honing is een gouden combi. Deze twee zijn bacterieremmend én rijk aan antioxidanten. Vul een glas met warm citroenwater, voeg een theelepel honing toe en roer het goed door elkaar. Het drankje geeft je een voller gevoel zodat je je weer goed kan concentreren op school en/of je werk! Honing-citroenwater is ook hét wondermiddel tegen verkoudheid. De honing verzacht je keelpijn en de citroen zorgt ervoor dat alle ziekmakende bacteriën worden gedood.

5. Citroenwater en zout

Citroenwater én zout is ideaal om je lichaam te detoxen (ontgiftigen). Het helpt je lichaam te reinigen en schadelijke stoffen af te voeren. Citroenwater met zout zorgt er ook voor dat mineralen beter door je lichaam worden opgenomen. Denk aan kalium, ijzer, calcium en meer. Al deze mineralen versterken onder andere je botten en voorkomen gezondheidsproblemen.

6. Enige nadeel

Omdat citroenwater niet echt goed is voor je tanden, kan je het beter door een rietje drinken.

Drink jij weleens citroenwater?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

16 thoughts on “Wist jij dat citroenwater heel gezond is? Dit is waarom!

  1. Hmm, ik maak meestal mijn eigen “7 up” met door een citroen en limoenen uit te persen en een beetje van het resulterende sap aan te lengen met bruisend water. Lekker verkoelend met ijsklonten als het warm is…

    Liked by 1 person

  2. Drink het best regelmatig, sws zodra ik verkouden aan het worden ben. Kan het helaas niet te vaak drinken vanwege de ziekte van crohn en omdat mijn darmen er best heftig op reageren.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s