Fashion · Tips & Tricks

Vlekken in je kleding? Dan zijn deze trucjes handig!

Hey Creabea’s,

Je woont op jezelf, en hebt een vlek op je shirt. Vroeger deed je moeder dat, maar nu zul je het toch echt zelf moeten doen. Want daar is die foundation vlek in je witte shirt, of die rode wijnvlek op je jurk. Maar met deze ingrediënten (die iedereen wel in huis heeft) kun je zelf de vlekken verwijderen zonder problemen!

1. Deodorant vlekken

Daar is ie hoor: een witte vlek op je zwarte shirtje. Dankzij je deodorant. Hoe je het weg krijgt? Heel simpel: dep het weg met een zakdoek of tissue!

2. Lippenstift vlekken

Wrijf de gekleurde, rode vlek in met pure alcohol. En nee, daar bedoel ik niet je favoriete alcoholisch drankje mee 😉

3. Zweetvlekken

Dan heb je je favoriete shirtje aan, en dan komt er weer een vieze zweetvlek tevoorschijn. Maar geen nood, citroensap is de held van de dag!

4. Vetvlekken

Oh nee, een vetvlek! Maar ho, stop! Gooi je kleding niet direct weg, want het is echt nog te redden. Want, en hoe gek het ook klinkt, cola er overheen gieten zal de vlek doen verdwijnen!

5. Olievlekken

Nu vragen we ons af, is vet erger dan olie? Of juist andersom? Net als vet, is ook een olievlek gemakkelijk schoon te maken. Je hoeft alleen maar talkpoeder op een olievlek te gooien. Maar daarna moet je hem wel even in de wasmachine stoppen natuurlijk.

6. Koffievlekken

Om deze vlek aan te pakken, heb je alleen maar baking soda nodig. Is dat geen Amerikaans product? Ja, maar tegenwoordig kan je het in elke supermarkt kopen. Plus, veel mensen gebruiken het inmiddels al als schoonmaakmiddel.

7. Inktvlekken

Dit haal je er super easy uit met melk. Had je dat ooit verwacht?

8. Rode wijnvlekken

Gooi meteen zout op de rode wijnvlek, want dan zal het helemaal wegtrekken! Tijd is wel echt van belang bij deze vlek, want als je er een hele dag mee rondloopt, dan trekt de wijnvlek er te veel in.

9. Bloedvlekken

Dan is waterstofperoxide alles wat je op dat moment nodig hebt. Weet je niet wat het is? Ga naar de Kruidvat en vraag ernaar bij een werknemer. Het zal echt werken!

10. Grasvlekken

Dit komt vaak voor bij kinderen, maar ook volwassenen lopen nog weleens grasvlekken op. Je krijgt deze vlekken er in ieder geval gemakkelijk uit met azijn.

11. Make-up vlekken

Als je bijvoorbeeld een foundation vlek hebt, of een oogschaduw vlek, dan verwijder je dit gemakkelijk met scheerschuim. Even je mannelijke huisgenoot lief aankijken of je dat mag lenen 😉

12. Fruitsap vlekken

Bosbessen, aardbeien, bramen, allemaal gezond en lekker. Maar een vlek ervan op je kleding, liever niet. Dan is kokend water de ideale oplossing daarvoor!

Welke lifehacks voor bepaalde kledingvlekken ken jij nog meer? 

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

14 thoughts on “Vlekken in je kleding? Dan zijn deze trucjes handig!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s