Article

Ga je studeren in het buitenland? Let dan hier op!

Hey Creabea’s,

Heb jij plannen om in het buitenland te gaan studeren? Dan hoor je vaak de welbekende zin: ‘Het wordt de tijd van je leven!’ Maar het kan ook zijn dat je nog aan het twijfelen bent. Maar op deze dingen, moet je in ieder geval wel even letten!

1. Regel je verblijfplaats op tijd

Het meest stressvolle blijft toch wel wanneer je alles nog op het laatste moment moet regelen. In het begin zou je best kunnen overnachten bij een medestudent (wanneer je niets hebt kunnen vinden) maar dat wil je niet wekenlang volhouden! Zorg er dus voor dat je ruim op tijd een goede buurt uitzoekt en een betaalbaar stekkie. Je kunt zelfs bij je school kijken of ze iets aanbieden qua huisvesting. Want veel tijdelijke studentenkamers verhuren, dat doen ze niet.

2. Regel je visum

Bekijk ruim van tevoren wat je allemaal geregeld moet hebben voor je naar je bestemming vertrekt. Want bij een beperkt aantal landen is het verplicht om een visum te hebben wanneer je lang wilt blijven. En geloof me, dat regel je echt niet binnen een paar minuten. Zorg ervoor dat je dit minimaal drie maanden van tevoren regelt.

3. Verzekering inlichten

Het is zeker verstandig om je reisverzekering uit te breiden. Want laten we even heel realistisch uitgaan van nare scenario’s die kunnen plaatsvinden. Diefstal bijvoorbeeld, of in het ergste geval, dat je naar het ziekenhuis toe moet in een ander land. Dan ben je met een uitgebreidere reisverzekering in ieder geval gedekt!

4. Bekijk de plek waar je heen wilt

Het is belangrijk om research te doen over de plaats van je bestemming. Natuurlijk moet het een groot avontuur worden, maar je moet wel een aantal dingen van tevoren uitzoeken. Je kan bijvoorbeeld een speciale vertaal app downloaden. Want het kan altijd voorkomen dat je een local niet verstaat, en de local jou niet. Check ook of de verblijfplaats vlakbij je school is, of dat je ook geld moet wisselen omdat ze geen gebruik maken van de euro. En zoek vooral uit of je inentingen nodig hebt!

5. Zoek uit of je bankpas werkt

Want werkt jouw bankpas wel in het land waar je naar toegaat? Want het is zo dat je bij sommige banken online moet instellen dat je buiten Europa gaat reizen. Dan kan je namelijk een wereldpas verkrijgen. Plus, er zijn ook landen waar pinnen heel lastig is en je dus beter een creditcard kunt gebruiken. Heb je die niet? Er bestaan ook prepaid creditcards die je kunt opwaarderen. Voorkomt weer in het rood staan 😉

6. Extra tip

Je kunt ook een blog starten zodat het thuisfront en je vrienden van je avonturen kunnen meegenieten. Of doe eens gek, en vlog al je avonturen! Het is leuk voor hen, en meteen een mooi dagboek voor jou!

Heb jij weleens in het buitenland gestudeerd? Of zou je dat graag willen?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

16 thoughts on “Ga je studeren in het buitenland? Let dan hier op!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s