Article · Facts

Ligt je kat weer eens op je spullen? Dan kan dit de reden zijn!

Hey Creabea’s,

Mensen die een kat als huisdier hebben, maken het elke dag wel mee. En anders heb je het vast weleens van iemand gehoord: katten gaan altijd op je spullen liggen, in de weg, op plekken waar je ze net niet kan gebruiken. Ben je bezig met huiswerk op papier of op je laptop? Het toetsenbord is dan ineens een fijn plekje geworden voor je kat om op te liggen. Een krant of boek lezen is ook bijna onmogelijk wanneer je een kat hebt. Maar wat zijn nu de échte redenen dat jouw kat op jouw spullen gaat liggen?

1. Warmtebron

Hoewel het toetsenbord in jouw ogen niet heel uitnodigend lijkt, maar voor je kat is het een bed uit een luxe vijfsterrenhotel. Immers blaast je laptop warme lucht. De kat heeft een lichaamstemperatuur van 38,9 graden, dus dit is een heerlijk warm plekje voor je kat.

2. Jouw geur

Je kat houdt van je, immers ben je zijn baasje. En dus houdt je kat ook van jouw geur. Katten kunnen zelfs 40 keer beter ruiken dan ons mensen. Ze gaan dan ook op plekken liggen waar jouw geur op zit. Denk aan het boek die je net aan het lezen was.

3. Territorium

Net als in het wild, willen katten hun eigen territorium afbakenen en verdedigen tegen indringers. En dat doen ze dus door op verschillende plekjes te gaan liggen, door het hele huis heen. En dan wel het liefst zo hoog mogelijk, dan kunnen ze immers de ruimte in de gaten houden. Dus het liggen op de kast? Heel normaal!

4. Aandacht

Net als wij mensen, hebben ook katten aandacht nodig. Katten doen niks, de hele dag door. Dus wanneer hun baasje dan thuiskomt, willen ze niks liever dan de volledige aandacht. En dat krijgen ze vooral wanneer ze gewoon op de spullen van het baasje gaan zitten. Dan gaat hij/zij vanzelf wel stoppen waar hij/zij mee bezig is, en krijg je dus aandacht. Slim beestje hoor!

Ligt jouw kat altijd op je spullen? Of valt dat eigenlijk wel mee?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

16 thoughts on “Ligt je kat weer eens op je spullen? Dan kan dit de reden zijn!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s