Article

Wat je vooral niet moet doen op een eerste date

Hey Creabea’s,

De eerste date, dat is natuurlijk ontzettend spannend. De een ziet er dagen tegenop en is onwijs nerveus, terwijl de ander helemaal geen zenuwen voelt en er heel veel zin in heeft. Maar toch wil je wel goed voorbereid naar een eerste date gaan. Natuurlijk moet je niets plannen, want alles moet zo natuurlijk mogelijk zijn. Maar er zijn dingen die je echt NIET moet doen tijdens een eerste date. Namelijk de volgende dingen!

1. Blablabla

Wanneer je zenuwachtig bent, kan het voor komen dat je maar blijft praten en van geen ophouden weet. En hoewel je denkt dat een stilte laten vallen een slecht teken is, hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Want juist wanneer je niks zegt, krijgt je date ook een kans wat te vertellen!

2. Vooraf onderzoek doen

Zorg er voor dat je dit niet doet voor je met elkaar afspreekt. Tuurlijk mag je even spieken op Instagram en/of Facebook, maar overdrijf niet. Het blijft het leukst om elkaar te leren kennen tijdens die eerste date. En dat wordt veel lastiger voor de ander wanneer je al weet dat hij/zij in 2016 voor het eerst naar een concert ging in hartje Parijs…

3. About me

Ik zou zeker niet zeggen dat over jezelf vertellen een no-go is, want dat is absoluut niet zo. Maar zorg er voor dat je dit met mate doet. Want je wilt meer over de ander te weten komen lijkt me! Vraag dus ook naar de interesses van de ander, en dan komen die leuke verhalen vanzelf ter sprake!

4.Β  Niet jezelf zijn

Je bent leuk zoals je bent, en je hoeft je absoluut niet anders voor te doen tijdens een eerste date. Immers, anders had diegene je ook niet mee uit gevraagd, of ja gezegd op jouw vraag. En als je dat wel doet, dan zal je date daar hoe dan ook achter komen. En dan zal er niet veel meer van komen.

5. Mijn ex(en)

What’s in the past, is in the past. Je moet geen verhalen oprakelen over je ex(en). Want je date kan dan best wel eens denken dat je nog iets voelt voor je ex(en). En dat laat een indruk achter, die je niet achter wil laten.

6. You pay, right?

Vaak is het best een ding tijdens een date om te kijken wie er betaald. Betaal je je eigen deel, besluit je alles te betalen of wacht je af of de ander dit zal doen? Zorg er in ieder geval voor dat je geld meeneemt. En niet te weinig. Je kunt beter te veel meenemen πŸ˜‰

7. Fashionably late

Natuurlijk is het geen ramp wanneer je een paar minuutjes te laat komt, maar een halfuur is wel echt een no-go. Want je date heeft er minder zin in, en heeft wellicht al gegeten en gedronken omdat hij/zij zo lang moest wachten. Ai… En in het ergste geval is diegene gewoon weggelopen! Voorkom dat dus!

8. Hard to get

Dit moet je dus absoluut niet doen. Want mensen vinden dit eigenlijk best wel irritant. Natuurlijk denk jij zelf dat ze dan meer moeite zullen doen, maar dat is lang niet altijd zo. Anderen krijgen juist het gevoel dat je geen interesse hebt, en dat is dus niet wat je wilt!

Wat vind jij een afknapper op een eerste date?

Liefs, Deem ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

16 thoughts on “Wat je vooral niet moet doen op een eerste date

 1. Dat ligt al lang achter me.
  En eigenlijk bestond dat nog niet in mijn jeugdige tijd. πŸ™‚
  Maar op je eerste date denk ik dat het irritant kan zijn dat iemand snel in je comfortzone komt.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 person

  1. Haha je moest elkaar echt leren kennen door het praten. Eigenlijk veel leuker! Ja dat kan zeker wel vervelend zijn, dan zou je kunnen zeggen dat het iets te snel gaat wellicht

   Liked by 1 person

   1. Ik denk zelf dat het aangenamer was toen dan nu. Men leert nu iemand via internet kennen, maar is het wel daadwerkelijk de persoon die je denkt. Vroeger werd je gelijk geconfronteerd met elkaar. Omdat het bij het uitgaan was.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s