Recipes

Maak je eigen cheesecake mousse met gezouten karamel en popcorn!

Het is weer tijd voor een heerlijk recept! Dit keer kun je je eigen cheesecake mousse met gezouten karamel en popcorn maken! Om dit heerlijke toetje te maken, hoef je niet goed te kunnen koken. Het is namelijk super makkelijk! Dit recept is genoeg voor vier tot zes personen, dus delen maar!

Benodigdheden:

  • 150 gram kristalsuiker, plus 1 extra eetlepel
  • 200 ml room
  • 2 theelepels (zee)zout
  • 250 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 125 ml slagroom
  • (Gezouten) karamel popcorn
Link afbeelding

Zo maak je de gezouten karamel:

  1. Doe de suiker in een pannetje met water. Zet het vuur hoog en vergeet niet het mengsel goed in de gaten te houden. Zorg dat de suiker oplost en laat het koken tot het goudbruin van kleur is. Blijft er suiker aan de randen plakken? Beweeg de pan, NIET roeren!
  2. Verwarm ondertussen een ander pannetje met de 200 ml room. Deze mag niet koken!
  3. Als de karamel uiteindelijk de juiste kleur heeft, voeg je de verwarmde room in kleine beetjes toe. Roer dit met een garde stevig door elkaar. Je zult merken dat de karamel grote bellen kan vormen, doe het daarom langzaam en in kleine beetjes.
  4. Als je alle room hebt toegevoegd, voeg je 2 theelepels zeezout toe. Laat alles 10 minuten afkoelen.

Zo maak je de cheesecake mousse:

  1. Mix de roomkaas met 1 eetlepel suiker en ongeveer 120 ml gezouten karamel tot een gladde massa.
  2. Klop in een andere kom de slagroom tot het de dikte heeft van yoghurt en schep vervolgens de room voorzichtig door de roomkaas met karamel. Gebruik een spatel om de luchtigheid van de slagroom te behouden.
  3. Verdeel de mousse over de glaasjes nadat je alles gemengd hebt. Dek ze af met folie en laat ze ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Voeg wat gezouten karamel aan de glaasjes toe en vergeet niet om de popcorn er overheen te strooien.

Heb jij weleens zo’n recept gemaakt en/of geproefd?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Maak je eigen cheesecake mousse met gezouten karamel en popcorn!

Een reactie plaatsen