Recognizable

Dit herken je wanneer je een puistje hebt

Iedereen heeft weleens last van puistjes, dat is iets menselijks. Alhoewel, zodra er een puistje verschijnt, vragen we ons af waarom het er überhaupt zit. Deze dingen herken je als je een puistje hebt!

1. Valt het op?

Zodra je ontdekt dat je een puistje hebt, vraag je aan een bekende of ze iets aan je zien. Als hun antwoord ‘nee’ is, vraag je je af of je gek bent of dat zij blind zijn. Want ehm, volgens mij valt het best op? Niet?

2. Staren

Je ziet mensen naar je kijken en het vermoeden is dat ze staren naar je puist. Ja, ik heb een puist. Is dat bijzonder? Volgens mij heb je ze zelf ook gehad hoor!

3. De grootte

Hoe groot of klein hij ook is, altijd zal de puist aanvoelen als een megapuist. Vuurrood, met een geel kopje en best pijnlijk. Al is ie nog zo klein, toch denk je dat het je hele gezicht bedekt.

4. Hoe kan het eigenlijk?

Je vraagt je elke keer af waar die puisten vandaan komen. Ligt het aan je voeding, je kussensloop of moet je (voor de vrouwen onder ons) ongesteld worden? Voor jou een vraag, voor je puist een weet. Maar antwoord geven, ho maar.

5. IJs

‘Misschien helpt het als ik er ijs op doe?’ Dat is één van de gedachten die je in je hoofd hebt rondvliegen. Zodra je het puistje bedekt met ijs, heb je het gevoel dat het ook daadwerkelijk werkt. Wordt ie nu kleiner?

6. Uitknijpen

Het eerste wat men snel doet bij een puist, is het uitknijpen. NIET DOEN! Want als je je puist uitknijpt, ontstaat er een korstje op de plek. Wanneer je de neiging hebt om daar steeds aan te krabben, wordt het een vlek. Dus als je echt van de puist af wil komen, kun je beter even langs de schoonheidsspecialiste gaan.

7. Make-up

Het uitknijpen is niet het slimste idee, dus ben je aangewezen op bedekking met jawel: make-up. Hoewel dat ook niet heel goed is voor je puist, is het nog altijd beter dan uitknijpen. Alhoewel, de make-up maakt de puist juist meer zichtbaar dan je denkt!

8. Eten & drinken

Er zijn bepaalde producten die zorgen voor meer puistjes. Nu je een puistje hebt, zoek je dit lijstje direct via Google op. Geloof niet meteen alles wat je leest en ga niet meteen je hele voedingspatroon aanpassen. Puisten horen er nu eenmaal bij, gewoon lekker blijven eten wat je eet.

9. Geen foto’s

Wanneer je een puist ontdekt, wil je absoluut geen foto’s maken. Maar zoals ik eerder zei, puisten horen bij het leven. Iedereen heeft ze (gehad). Je kunt, als het je echt irriteert, altijd nog Photoshop raadplegen om je puistjes weg te werken 😉

Wat doe jij wanneer je een puistje aantreft?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photo: Pexels

14 thoughts on “Dit herken je wanneer je een puistje hebt

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s