Article

Hoe zorg je ervoor dat de krullen langer blijven zitten met steil haar?

Hey Creabea’s,

Ben jij ook altijd uren bezig met je haar krullen, en dat het niet lang blijft zitten? Frustrerend, want je wil natuurlijk niet in het openbaar lopen met een uitgezakt kapsel. Daarom heb ik voor jou een aantal tips om je krullen langer te behouden!

1. Föhnen op de koude stand 

Je haar föhnen op de koude stand is een makkelijke manier om stevige krullen te krijgen. Krul je haar eerst met een krultang en blaas er daarna wat koude lucht overheen. Op deze manier krijgen je krullen meer textuur en blijven ze de hele dag mooi zitten.

2. Volumespray 

Normaal gesproken is het bij steil haar belangrijk om niet té veel haarproducten te gebruiken, maar bij het krullen van je haar is het juist wél een goed idee om wat in je haar te spuiten. Kies voor een volumespray én natuurlijk een hittebeschermer om je haar tegen de hitte van de krultang te beschermen. Als je haar een beetje vettig is, blijft de krul veel beter zitten.

3. Föhn je haar ondersteboven 

Steil haar kan ook betekenen dat je haar geen volume en textuur heeft. Daarom kun je je haar voor meer volume en vastheid het beste ondersteboven föhnen. Buig voorover en houd de föhn onderaan de puntjes. Op deze manier wordt er volume in je haar geblazen.

4. Zoeken naar de perfecte techniek

Er zijn wel tientallen manieren om je haar te krullen. Er zijn verschillende soorten krultangen, maar er zijn ook verschillende manieren om de krultang te gebruiken. Neem de tijd om uit te zoeken welke manier het beste voor jouw haar werkt.

5. Clip de krullen

Deze truc wordt vaak gebruikt door professionele kappers. Vang je krul na het krullen op en maak het vast met een speldje. Op deze manier kan je krul echt vorm krijgen én je kan er daarna ook gemakkelijk met een koude föhn overheen blazen.

6. Oefening baart kunst 

Als je van plan bent om je haar te krullen voor een grote gebeurtenis, zorg er dan voor dat je eerst een paar keer hebt geoefend. Zo kom je er namelijk achter wat leuk staat en wat juist niet.

7. Haarspray 

Essentieel bij het krullen van je haar is natuurlijk haarspray. Vaak spuiten we hele bussen leeg  om de krul erin te houden, maar dit is zonde van de spray én slecht voor je haar. Daarom is het belangrijk dat je de juiste haarspray vindt. Het is een proces van uitproberen, maar als je de juiste gevonden hebt, zal je haar in de perfecte krul blijven zitten.

Heb jij je haar weleens gekruld? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Hoe zorg je ervoor dat de krullen langer blijven zitten met steil haar?

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s