Top 3-10

Top 5 Pixar films

Hey Creabea’s,

Ondanks dat ik volwassen ben, vind ik nog steeds dat je een tekenfilm mag kijken. Onder een tekenfilm staan geen vaste leeftijden, dus waarom doen sommige mensen zo moeilijk over het kijken naar tekenfilms? Ik besluit dan hierbij de sleur te doorbreken en mijn top 5 van Pixar te delen 🙂

1. Ratatouille

Afbeeldingsresultaat

De film gaat over Remy, een rat dat droomt over een carrière als kok. Samen met het keukenhulpje probeert hij onopgemerkt hogerop te komen in hartje Parijs. Zal hij kok worden, of valt alles in de soep?

Ik vind de film heel leuk omdat de hoofdpersoon niet een mens, maar een dier is. Ik ben dol op koken en ik vind de locatie waar de film zich afspeelt ook zeker niet verkeerd. Het is een leuke, grappige film en de lieve Remy doet je hart smelten.

2. Finding Dory

Dory, de vriendin van Marlin, de vis die alles vergeet, herinnert zich ineens dat ze familie heeft. Samen met Marlin en Nemo gaat ze naar Californië, om te zoeken naar haar ouders. Zal ze met haar korte termijn geheugen haar ouders terug kunnen vinden?

Ik vind de film heel leuk omdat het een langverwacht deel 2 was van Finding Nemo, maar dan toch anders. Ik was al dol op Finding Nemo, en dus moest ik Finding Dory ook zien. Het is een leuke, grappige film en het verhaal van Dory raakt je zeker.

3. Up

Afbeeldingsresultaat voor up

Carl Fredricksen blijft na de dood van zijn vrouw Ellie alleen achter. Hij heeft altijd al gedroomd over reizen en avonturen beleven. Dan staat op een dag de scout Russell voor zijn deur. Samen gaan ze het avontuur aan. Maar zal dat goed gaan?

Ik vind de film heel leuk omdat het heel mooi is om te zien hoe de grote droom van Carl en zijn vrouw, via Russell alsnog in vervulling kan gaan. Ik vond de band die er ontstond tussen de jongen en de oude man heel mooi om te zien. Het is een leuke, grappige film en het verhaal wordt echt heel mooi verteld.

4. Finding Nemo

Afbeeldingsresultaat voor finding nemo

Marlin verliest zijn vrouw Coral en zijn ongeboren kinderen aan de aanval van een barracuda. Er blijft één eitje in leven, en deze noemt hij Nemo. Op den duur wordt Nemo ontvoerd door duikers. Kan zijn vader hem redden met de hulp van andere zeegenoten?

Ik vind de film heel leuk omdat het mooi is hoe ver de vader gaat om zijn zoontje terug te vinden. Vooral het moment waarop hij Dory ontmoet, en zij hem ‘probeert’ te helpen, is echt heel grappig. Het is een leuke, grappige film en het verhaal zit uitstekend in elkaar met leuke grappen tussendoor.

5. Monsters En Co.

Afbeeldingsresultaat voor monsters en co

Mike en Sulley werken bij Monsters en co. Het bedrijf waar monsters kinderen laten schrikken, in ruil voor energie. Maar dan ontsnapt Boo, en de monsters moeten haar zien te beschermen tegen meneer Waternoose. Zal dat ze lukken?

Ik vind de film heel leuk omdat het een echte klassieker is. Vooral het moment waarop ze Boo ontdekken, denken ze echt dat ze een bacterie is. Het is een leuke, grappige film en de band die ontstaat tussen hen en het kind, is heel mooi om te zien.

Kijk jij ook nog steeds tekenfilms? Wat vindt jij van mijn favorieten? En wat is jouw favoriete Pixar film?

Liefs, Demi ❤

22 thoughts on “Top 5 Pixar films

      1. Ja ook op tekenfilm gebied. Oh die met die draken en die ene met dat hondje. En de mignons. Zie je heb er al meteen drie die ik beter vind. Afijn, leve de tekenfilm hoezee!

        Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s