Tag

Harry Potter tag

Hey Creabea’s,

Ik ben een grote fan van de Harry Potter films en boeken, en ik heb ze dan ook allemaal gezien en gelezen. Ik bedoel, wie heeft ze nu niet gezien? Daarom ga ik vandaag deze tag invullen, omdat ik alles wat maar met Harry Potter te maken heeft, gedaan moet hebben 🙂

Wat is je favoriet boek?

Ik vind het laatste deel het leukst. Het grootste gevecht ooit zal dan losbarsten en ik ben juist iemand die dat soort onderwerpen erg leuk vindt om te lezen. Ik heb me daarom dan ook het meest vermaakt met dat boek, en dat heb ik het snelst van alle delen uitgelezen. Dat zegt dan echt dat ik het een heel leuk boek vond.

Wat is je favoriete film?

Ik vind de derde, vijfde en de laatste twee het allerleukst. Deel 3 omdat Sirius dan geïntroduceerd wordt, deel 5 omdat er tegen het einde aan best iets grappigs gebeurd waardoor het één van mijn favoriete films is en de laatste twee delen omdat net zoals bij het boek, ik het eindgevecht het leukst vond om te zien.

Minst favoriete boek?

De eerste denk ik. Naarmate je steeds verder in de serie komt, komt er gewoon meer duidelijkheid in het verhaal en wordt het een samenhang. Ik weet niet waarom, het begin is gewoon het minst in vergelijking met de verdere delen.

Minst leuke film?

Het vierde deel, dat vond ik de minst leuke. Ik weet niet waarom, maar het was voor mij niet echt een leuke film om te volgen. Ik kan het verder niet uitleggen, maar ik vond het gewoon de minst leuke film.

Colorful books on shelf

Welke delen van de boeken lieten jullie huilen?

Ik heb geen enkele keer moeten huilen. Ik huil sowieso nooit bij films en of boeken.

Wie is je favoriete personage?

Sowieso Neville, dat vind ik zo’n grappige jongen! Al vind ik Draco toch ook wel leuk ergens. Ik houd wel een beetje van dat bad boy, stoere jochie gedrag haha.

Wie zijn je minst favoriete personages?

Geen idee, ik vind ze eigenlijk allemaal wel leuk. Ze hebben allemaal wel iets over zich waardoor hun personage toch wel leuk wordt. Ook al zijn er slechteriken, toch vind ik hen net zo leuk als de helden.

Als je een relatie zou hebben met één van de karakters, wie zou het zijn?

Ik vind Neville echt een hele lieve jongen, dus ik denk dat ik dan voor hem ga. Het lijkt me mooi om te zien hoe hij uit zijn schulp kruipt en dan ineens veranderd in een stoere jongen vol moed.

animal, animal photography, big cat

Wat zou je patronus zijn? 

Ik hoop een kat, maar een feniks of lynx zou ik ook heel gaaf vinden.

Als je de cloak of invisibility (onzichtbaarheidsmantel), de elder wand (zegevlier) of de resurrection stone (steen van wederkeer) zou kunnen hebben, welke van de drie zou je kiezen?

Ik kies voor de onzichtbaarheidsmantel. Hoe handig is het om die gebruiken als je even niet gezien of gestoord wilt worden!

In welke afdeling zou je komen?

Ik vind mezelf wel een Griffoendor. Ik ben best dapper, durf aardig wat en ga een gevecht niet uit de weg mocht dat nodig zijn.

Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat kopen?

Ik heb al een hele lieve kat, dus dan neem ik er graag een uil bij! Ik vind het zulke mooie wezens!

animal, animal photography, avian

Wat zou je favoriete vak zijn: Defense against the dark arts (verweer tegen de zwarte kunsten), potions (toverdranken), Charms (toverspreuken) of Divination (waarzeggerij)?

Defense against the dark arts! Ik kan me al goed verdedigen, maar in die manier van spreken zou ik het graag extra willen leren! Niets zo gaaf als kunnen vechten tegen de duistere kant!

Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten, wie zou het zijn?

Ik denk dat ik Daniel Radcliffe wel wil ontmoeten. Ik heb eigenlijk best veel vragen aan hem, dus ik zou het ook wel leuk vinden als ik hem kon interviewen, haha.

Heb je één van de HP-videogames gespeeld?

Jazeker, meerderen zelfs! Ik ben van het gamen, en als er een game is van Harry Potter, dan moet ik zeker een keer gespeeld hebben!

Als je in het quidditch team (zwerkteam) zou zitten, welke positie zou je dan hebben?

Ik ben een drijver. Ik kan goed anderen uit de weg duwen denk ik en ik kan ervoor zorgen dat andere teamgenoten niet geraakt worden door de Beuker.

art, ball, ball-shaped

Favoriete quote uit de serie?

‘I solemnly swear that I’m up to no good’ & ‘Happiness can be found, even in the darkest of times, if only one remembers to turn on the light.’

Was je blij met het einde?

Ja, ik vond het op zich wel een leuk einde. De grootste vijand was verslagen, en we zagen zelfs nog hoe ze hun kinderen naar het station toebrachten. Ik heb er niets op aan te merken. Alleen was het heus wel duidelijk dat Harry zou blijven leven. Ik heb geen seconde gedacht dat hij dood zou gaan. Ik wist gewoon dat hij het zou overleven, want dat is meestal zo.

Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?

Ik ben ermee opgegroeid, en het is zeker een mooie jeugdherinnering. Ik heb het altijd heel leuk gevonden om te lezen op de basisschool, en toen de verfilmingen kwamen was ik heel blij. Ik zou eigenlijk binnenkort weer eens een Harry Potter marathon moeten houden.

Afbeeldingsresultaat voor harry potter free stock photos

Ben jij ook zo’n Harry Potter fan? Wie is jouw favoriete personage, en welke film is jouw favoriet?

Liefs, Demi ❤

14 thoughts on “Harry Potter tag

  1. Favoriete boek: De halfbloed prins; minst favoriete: de orde van de feniks; favoriete personage; Voldemort; patronus: slang; afdeling: Zwadderich; vak: verweer tegen de zwarte kunsten; kat & onzichtbaarheidsmantel.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s