Column

Column | Mensen zijn net als chocolade

Vandaag wil ik eens een ietwat ander artikel plaatsen dan normaal. Vandaag ga ik mijn mening geven, in vergelijking met een soort gezegde. Want de laatste tijd is er zoveel haat onder mensen, en ook onder bloggers en YouTubers. We hebben blijkbaar allerlei beelden waar iemand aan moet voldoen, en daar slaan we in door. Daarom heb ik vandaag dit artikel bedacht:

”Mensen zijn net als chocolade”

Woman Biting Brown Chocolate

Natuurlijk ziet de een er wat mooier uit door de ‘verpakking’ dan de ander. Ook heeft de een andere karaktertrekjes en toevoegingen (lees: extra ingrediënten), maar we ontstaan allemaal uit dezelfde vaste ingrediënten die chocolade tot chocolade maken: cacao.

chocolate, cocoa, dessert

In chocolade zitten altijd een aantal vaste producten, net als bij de mens eigenlijk. Dus waarom zouden we elkaar niet accepteren als iemand op het andere geslacht valt, het andere geslacht wil worden, rondingen heeft, een ander geloof heeft of een andere huidskleur?

beautiful, hands, heart

We zijn allemaal gemaakt van vlees en bloed, net als dat chocolade altijd gemaakt is van cacao. Waarom zouden we de witte chocolade weigeren ten opzichte van de pure of donkere chocolade? Of waarom zouden we dat ene pure chocolaatje weggooien omdat hij misvormd of gebarsten is en op zoek gaan naar de perfecte, egale variant?

Brown Chocolate Bar

Ik vind dat we allemaal hetzelfde zijn, ongeacht wie je nu bent of waar je voor staat. Waarom zouden we elkaar zo te gronde richten of onzeker maken? Wat maakt het nu uit dat je een andere haarkleur wilt, een andere kledingstijl hebt of dun of dik bent? Er is niets mis met wie jij bent. Natuurlijk heb je een voorkeur voor een bepaald chocolaatje, en heb je ook een bepaalde voorkeur voor een type mens dat je uiteindelijk benoemd tot je vriend of vriendin, maar laat andere mensen in hun waarde.

”Laat andere mensen in hun waarde”

Je kunt een persoon diep ongelukkig maken, en dat kan uiteindelijk lijden tot iets vreselijks. Mensen noemen bepaalde dingen ook laf. Maar in sommige gevallen begrijpt een ander niet wat bepaalde woorden met je doen. Ze horen dit zelf niet. Je kunt dus nooit tegen iemand zeggen die bijvoorbeeld een depressie heeft of erger denkt, dat diegene zich aanstelt, want jij weet niet hoe dat voelt.

”Als je van chocolade houdt, dan houdt je ook van mensen”

Als de chocolade datgene is wat jou gelukkig maakt tijdens je menstruatie, liefdesverdriet of whatever, dan ben je een allemansvriend. Je bent iemand die om mensen geeft, en geef toe, uiteindelijk doen we dat allemaal. Die ene hater die een ander uitscheldt, die houdt heus van mensen. Als je bij diegene iets lelijks zegt over zijn/haar familie, dan zullen ze net zo geraakt zijn als degene die zij raken.

candy, chocolate, delicious

Probeer alsjeblieft de mensheid wat meer lief te hebben. Je hoeft niet iedereen even aardig te vinden of met iemand bevriend te worden, maar een normale goedendag of glimlach kan zoveel doen met een mens. Dat ene meisje dat gothic kleding draagt en eruit ziet alsof ze met niemand wilt praten, kan heel gelukkig worden van die ene glimlach. Of dat ene oude mevrouwtje dat alsmaar alleen is en denkt dat de jeugd verpest is door de telefoons, maak daar eens een praatje mee. Je kunt het leven van iemand veranderen door gewoon beleefd te zijn. Zelfs het kleinste gebaar kan een mens dolgelukkig maken.

”Wees lief voor mekaar, maak een klein gebaar”

Liefs, Demi ❤

22 thoughts on “Column | Mensen zijn net als chocolade

 1. Wat heb je dat mooi beschreven. En de vergelijking die je maakt is prachtig.
  Als je chocolade uit de verpakking haalt kan de structuur misschien anders zijn dan je denkt maar het blijft een heerlijke zoetigheid. Wel bij een persoon is dat net hetzelfde. De verpakking eraf halen en we zijn allemaal gelijk in waarde.

  Aum Shanthi

  Liked by 2 people

 2. Heel leuk vergeleken! Ik ben het helemaal met je eens. Iedereen is hetzelfde maar ook een beetje anders. En dat is goed 🙂

  Liked by 1 person

  1. Dat is niet helemaal waar ik op doel met dit artikel, maar ik snap wat je bedoeld. Ik maak een andere vergelijking dan wat je bedoeld, maar je hebt wel gelijk hoor 🙂

   Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s