Collaboration

Kerst collab

We sluiten de Kerstweek af met een Kerst collab met de Blogsquad. Voor deze collab schrijf ik een kerstverhaal 🙂 Hopelijk vinden jullie hem leuk 🙂

Reinout is erg gespannen. Het is vandaag Kerst, en hij weet dat er in het dorpshuis rond 2 uur een speciaal feestje is. De Kerstman komt dan de verlanglijstjes van de kinderen ophalen. De kinderen mogen ieder jaar bij de beste man op schoot zitten. Reinout kreeg vorig jaar geen kans om op zijn schoot te zitten, en is dit jaar vastberaden om op de schoot van de Kerstman te mogen zitten. Hij staat al klaar, als zijn moeder nog bezig is met omkleden. Hij wordt steeds ongeduldiger. Hij kijkt op de klok. Hij weet dat de Kerstman ieder moment aankomt. Hij besluit zelf naar het dorpshuis te lopen, het is per slot van rekening 5 minuten bij zijn huis vandaan. Reinout opent de deur en ziet dat er sneeuw ligt. Hij springt erin en ziet dat zijn voeten zijn verdwenen. Hij staat tot aan zijn knieën in de koude sneeuw. Hij tilt zijn beentjes hoog op en baant zich een weg door de sneeuw.

Net op dat moment, komt zijn moeder naar beneden.
‘Schatje, ik ben bijna klaar. Heb je je…’ Als ze de hal inkijkt, ziet ze dat de voordeur openstaat. Ze snelt naar de deur.
‘Reinout! Waar ben je?’ Ze loopt op blote voeten naar de buurvrouw toe. Ze belt aan.
‘Dag buurvrouw, wat kan ik voor je doen?’
‘Heb je Reinout gezien?’
‘Nee, ik heb hem niet gezien.’ Zijn moeder draait zich om en rent naar de overkant. De buurvrouw doet verward de deur weer dicht. Zijn moeder belt aan bij de overbuurman.
‘Hallo buurvrouw, wat is er?’
‘Hebt u Reinout gezien?’
‘Nee, ik weet van niets.’ Zijn moeder rent de straat uit.

Reinout is bijna bij het dorpshuis, als hij ziet dat de slee er al staat. Hij loopt vlug naar binnen en ziet dat de zaal volgestampt is met kinderen, en met ouders. Hij ziet dat er een lange rij bij de Kerstman staat, en loopt verdrietig weer naar buiten. Hij loopt de verkeerde kant op, maar dat heeft hij zelf niet in de gaten. Hij snikt, en baalt dat het hem weer niet gelukt is dit jaar. Dan kijkt hij omhoog, en beseft dat hij verdwaald is.
‘Mama?’ Hij kijkt om zich heen.
‘Mama!’ Hij begint te huilen. Dan voelt hij een hand op zijn schouder.
‘Ho ho ho, waarom huil jij?’
‘Kerstman!’ Hij geeft hem een knuffel en geeft zijn lijstje.
‘Wat een mooi lijstje heb jij geschreven. Wil je bij mij in de slee zitten?’
‘Ja!’ Reinout loopt met de Kerstman mee.

Zijn moeder loopt richting het dorpshuis, en ziet dat de slee voor de deur staat. Ze loopt vlug naar binnen en vraagt of mensen haar zoontje hebben gezien. Niemand heeft hem gezien, en ze loopt naar buiten. Ze staat op het punt de politie te bellen, als ze haar zoontje in de slee ziet zitten.
‘Reinout!’ Ze snelt erheen.
‘Mama!’ Reinout staat op en laat zich optillen door zijn moeder. De Kerstman lacht.
‘Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat jullie beiden een mooie Kerst krijgen.’ De moeder lacht naar hem.
‘Bedankt Kersman, heel erg bedankt.’ Hij geeft een knipoog en rijdt weg. Reinout zwaait hem uit, terwijl hij zijn moeder stevig knuffelt.

Einde

Liefs, Demi ❤

Advertisement

32 thoughts on “Kerst collab

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s