Diary

Excursie 3

Mevrouw Dam deelt de papieren uit. Er zijn 30 opdrachten met foto’s maken, 10 met vragen beantwoorden en 10 met dingen verzamelen. ‘Wat gaan we eerst doen?’, Vraag ik aan Patricia en Angelique. ‘Ik denk dat we de foto’s eerst moeten doen’, zegt Patricia. ‘We kunnen gewoon op pad gaan en kijken wat we op dat moment dan kunnen doen’, zegt Angelique. Patricia steekt haar tong uit en zucht diep.

Als de boot eenmaal aan is gekomen, gaat iedereen van de boot. Mevrouw Dam geeft het startsein, en de klas rent allemaal een andere kant op. ‘Kijk’, zegt Angelique. Ze wijst naar de lijst met foto’s. ‘Maak een foto van de boot’. ‘Goed gezien’, zeg ik tegen haar. Patricia maakt met tegenzin een foto van de boot, die net weer wegvaart. ‘Dat is 10 punten’, zegt Angelique, terwijl ze hem afvinkt op de lijst.

Als we langs de zee lopen, verzamelen we een krabbetje, wat schelpen en een aangespoelde kwal. ‘Daar, zeewier!’, Roept Angelique, die naar de plant toeloopt. Net op dat moment komt de zee naar haar toe. Haar lichtblauwe spijkerbroek is nat geworden bij de broekspijpen. Patricia schiet in de slappe lach. Angelique kijkt gepikeerd onze kant op. ‘Maak een foto van iemand die in de zee staat’, zegt Patricia. Ze schiet snel een plaatje van een chagrijnige Angelique.

Gaat dit uitlopen op ruzie?

X Teresa

6 thoughts on “Excursie 3

Een reactie plaatsen