Bullet journal

Mam’s bullet journal

Hey Creabea’s,

Voor mijn moeders verjaardag wilde ik graag iets heel speciaals geven. Ik wilde niets kopen, maar echt iets zelf maken. Zodoende besloot ik een heuse, compleet zelfgemaakte bullet journal aan haar te geven. Niets geen lijntjes of stipjes, maar complete lege bladzijdes. Ik verzamelde ideeën, en ging aan de slag. En op het eindresultaat, ben ik maar wat trots. Ze kan nu afleiding zoeken, en toen ik haar het cadeau gaf had ze tranen in haar ogen. En daar deed ik het voor, want ik had letterlijk mijn hele hart in dit cadeau gestopt. Daarom deel ik graag de bladzijdes die ik heb gemaakt voor haar. Want dit is echte liefde, van een dochter voor haar moeder.

Op de eerste pagina zijn 3 foto’s te zien. Wegens privacyredenen deel ik deze niet, omdat mijn familie erop staat. Maar op de tweede pagina maakte ik een quote voor haar.

Ik wilde mijn mam samenvatten in een ABC, en een paar minidoelen voor haar opzetten. Zodoende heb ik de volgende 2 pagina’s ingedeeld. Het ABC was zo gemaakt, en het omschrijft haar volledig ❤

Dan volgt er weer een quote, en op de bladzijde ernaast grafiekjes die mijn moeder zelf kan samenstellen door elke dag bijvoorbeeld 2 stuks fruit te eten.

Dan volgt er een aantal dagen die ze kan bijhouden, met de medicijnen die ze moet innemen. Immers gebruikt ze bijvoorbeeld insuline, en medicijnen voor haar rug, longen en natuurlijk net als ieder ander mens, paracetamol. Daarnaast weer een mooie quote.

Dan 2 bladzijdes gebaseerd op geld en budget. De ene pagina laat handige tabellen zien om uitkomsten en ingaven bij de houden, en de pagina een lijst met maandelijkse, vaste uitgaven.

Er komt weer een quote aan, en dan volgt er een pagina met filmlint (waar ik echt heel erg trots op ben!) waar ze films kan invullen die ze nog heel graag eens wilt zien.

Dan een pagina met boekenkast, waar ze de boeken kan invullen die ze nog wilt lezen. En op de pagina ernaast haar eigen dromenvanger, waar ze haar dromen in kan opschrijven.

Ballonnen, 12 om precies te zijn. 1 voor elke maand van het jaar om verjaardagen in te vullen. En op de pagina ernaast haar jaar in pixels. Elke dag van de maand, het hele jaar door, kan ze 1 vakje kleuren met de kleur die voor die dag geldig was. In haar ogen dan. 

Een pagina met foto’s, die ik wederom niet deel vanwege familieleden die erop staan. Op de pagina ernaast, is weer een quote getekend. 

Om er nog een beetje humor aan toe te voegen, heb ik een testje voor haar bedacht. 

Een quote met super schattige panda! En op de pagina ernaast, enkele kernwoorden voor ontstressen.

Een super leuke hamburger, waar ze de gerechten kan opschrijven die ze die week wilt eten. En in de drinkbeker kan ze haar boodschappen invullen voor die week.

Een pagina met dingen die ze voor het laatst gedaan heeft, zodat ze bepaalde klusjes kan bijhouden. En het speciale ‘zorg voor jezelf’ menu! Want wie heeft dat nu niet nodig?

Een quote, maar eigenlijk meer een reminder voor hoe ver ze al gekomen is en hoe sterk ze is! Eigenlijk moet ze het lezen als haar dochter die het zegt ^^ En dan natuurlijk de goals die ze voor ogen heeft!

Een lijstje met handige telefoonnummers, zodat ze die altijd bij de hand heeft. En natuurlijk weer een mooie quote.

Een speciale ring waar ze per onderwerp een level kan inkleuren. En op de pagina ernaast haar spaardoelen.

En dan zijn we alweer aangekomen bij de voor nu laatste 2 pagina’s. Op de ene laatste pagina pronkt nog 1 keer onze familie, dus die pagina laat ik niet zien. Maar er is nog 1 laatste quote die ik heb gemaakt alvorens ik haar het cadeau gaf.

Ik ben zo onwijs blij dat ik dit kon maken voor mijn moeder. En ja, alles is door mijzelf gemaakt. Elk lettertype, elke tekening. Het kostte me een aantal weken (mede dankzij de studie) maar het was het allemaal waard. Haar blijheid ervoor, dat het haar mooiste cadeau was in een lange tijd, het deed mijn hart smelten. Ik kan niet wachten een paar nieuwe pagina’s te maken als ze een aantal vol heeft!

Hoe vind je het resultaat geworden? 

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

18 thoughts on “Mam’s bullet journal

  1. Een mooier cadeau kan je niet geven. Dit komt uit het hart uit gevoel uit liefde. En dat is veel belangrijker dan al de andere dingen die men zou geven.
    Ben benieuwd wat je mama ervan zal vinden.
    Echte liefde van een dochter voor haar mama, maar ook wat je uit gevoel met je mama delen wilt.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s