Plog

Plog: Dagje grotten bezoeken in Maastricht

De foto’s die door mij zijn gemaakt zijn voorzien van een copyright logo en worden geacht niet gekopieerd te worden voor eigen gebruik.

Hey Creabea’s,

Ik ben in de vakantie een dagje naar Maastricht geweest, en ook een half dagje naar Valkenburg. We hebben deze dag 5 rondleidingen gehad. Elke rondleiding duurde +/- 1 uur, en de gidsen waren stuk voor stuk echt geweldige vertellers. We begonnen bij Fort Sint Pieter, en werden vergezeld door gids Marcel.

Direct daar achteraan (met het combiticket) gingen we naar Grotten Noord met gids Ruud. Hier zagen we het werk van Blokbrekers, verschillende houtskool tekeningen en genoten we van de kilte in de hitte.

Hierna vertrokken we naar Grotten Zonneberg, waar gids Pieter ons alles vertelde over de enorme gangen. Dit vond ik oprecht de leukste gids. Hij was zo enorm schattig. Een ouder mannetje dat ons rond begeleide in de grotten. We mochten ook ervaren hoe 2 jongens zich voelden die waren omgekomen in grotten dichtbij, nadat zij verdwaald waren. We liepen in het pikkedonker, maar dat was juist een avontuurlijke ervaring.

We vervolgden onze weg naar de Kazematten. Hier werden we onder de grond meegenomen door gids Gerard. Ik moest bukken met mijn 1,80 meter, maar vond het heel tof om door die gangen te lopen. Het feit dat het als verdediging diende, geeft het een bijzonder gevoel om daarin rond te lopen. En buiten troffen wij nog een beeld van D’Artagnan aan.

En we sloten de dag af in Valkenburg. We gingen eerst naar de Fluweelengrot waar we werden rondgeleid door Guusje. Er waren 2 schreeuwende kinderen, en zij bleef haar verhaal vertellen en schonk er geen seconde aandacht aan. Ik vond dat oprecht zo goed van haar, dat ze zich totaal niet liet afleiden.

Vanuit de Fluweelengrot kwam je aan bij de Kasteelruïne, het laatste wat we die dag zouden bezoeken. Deze is helaas ooit opgeblazen met buskruit, en nu zijn er nog enkele ruïne muurstukken te zien. Met borden is aangegeven wat er vroeger gestaan zou hebben, en slechts een klein stuk van 1 van de 4 grotere torens is nog overeind gebleven.

Heb jij weleens een van deze bezienswaardigheden in Maastricht bezocht?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

32 thoughts on “Plog: Dagje grotten bezoeken in Maastricht

   1. Zal ze zeker wel eens geen bezichtigen als we er zijn. Dan is het in de voormiddag grotten gaan bezichtigen en in de namiddag winkelen. Iedereen tevreden 🙂

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

 1. Mooi!! Ik ben vroeger een aantal keren naar de fluwelengrot geweest. Prachtig! De ruines kan ik mij niet herrineren maar zodra ik mijn eigen autootje heb zal ik eens een dagje die kant op gaan. Staan zoveel dingen op mn lijstje waar ik naar toe wil, haha.

  Liked by 1 person

  1. Dankje ^^ Je komt als het goed is na de rondleiding in de grot direct uit op de berg waar de ruïne staat. Maar je moet dan wel het combiticket gekocht hebben ^^ Dat is zeker een leuk idee! Haha jij ook al? ^^ Liefs

   Like

   1. Is ook al heel erg lang geleden dat ik er ben geweest. Gok dat ik een jaar of 10 was (ben nu 24 bijna 25). Haha ja heb echt veel dingen waar ik naar toe zou willen. Is met een eigen autootje toch net wat makkelijker, hoef je niet te vragen of je de auto mee kan. Heel misschien vanavond, dan ga ik kijken naar een auto dus wie weet! Liefs

    Liked by 1 person

   2. Oh dat is zeker al wat jaartjes geleden! Haha ja klopt, ik merk dat het zeker makkelijker is een eigen te hebben. Ik zag het goede en leuke nieuws op Instagram, gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst meid! Liefs

    Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s