Tag

Nooit meer solliciteren tag

Hey Creabea’s,

Ik hoop zodra ik mijn studie heb afgerond, een baan te kunnen vinden in de schrijverswereld. Zodra ik dat heb, hoef ik niet meer te solliciteren. Dat zou natuurlijk ideaal en fijn zijn. Maar welke aparte vragen worden er soms gesteld tijdens sollicitaties, en welke antwoorden zou ik daar op geven, daar kom je vandaag achter πŸ™‚

 1. Als je een dier was, wat voor soort dier zou je zijn?

Ik zou een draak willen zijn. Ik vind dat hele mooie wezens. En hoe gaaf is het als je kan vliegen en ook nog eens vuur kan spuwen? πŸ˜€

 1. Wat is de totale omzet van kapperszaken in Nederland?

Ik denk dat dit zo rond de 1,4 miljoen euro ligt. Ik weet nog dat we hier onderzoek naar deden op school en dit zo schommelde tussen 1 en 1,5 miljoen euro, maar ik weet ook dat het net geen 1,4 miljoen euro was.

 1. Hoeveel tennisballen passen in deze kamer?

De doorsnee van een tennisbal is iets van 6,5 cm volgens mij. En deze kamer is iets van ja wat zal het zijn, 25 of 30 m2 denk ik, hoogte 2,10 m. Dus zeg dat er dan naar schatting, ongeveer 10.000 tennisballen inpassen.

 1. Vertel me een grap.

PokΓ©mon Go is nu al populairder dan Tinder, een andere app waarbij je moet swipen om monsters in je omgeving te vinden.

 1. Wat zou je doen met zes maanden zonder verplichtingen en financiΓ«le beperkingen?

Dan zou ik gaan reizen, en misschien zelfs wonen in Engeland. Maar ik zou dan sowieso een heuse roadtrip maken en zoveel mogelijk van de wereld zien.

backpack, bag, blur

 1. Wat zou je doen met een miljoen?

Heel veel dingen, maar ik ben van mening dat geld niet gelukkig maakt. Ja, om rond te komen wel, maar zo’n groot bedrag niet. Ik zou het merendeel dan ook schenken aan goede doelen.

 1. Als je een M&M was, welke kleur zou je zijn?

Ik denk geel. Vond dat vroeger wel een mooie kleur, en nog steeds wel eigenlijk.

 1. Als iemand een biografie over je schreef, wat zou de titel zijn?

Dierlijk creatief, Demi

 1. Je bent verantwoordelijk voor twintig mensen en je wilt erachter komen hoeveel fietsen er het afgelopen jaar in jouw regio zijn verkocht. Hoe organiseer je dat?

Dan vraag ik aan twee van hen of ze een onderzoek willen opstarten, waarin ze taken verdelen aan een paar anderen om die informatie boven tafel te krijgen. Aan de anderen zou ik dan vragen het te evalueren.

 1. Hoe zou je een keuken voor een blinde ontwerpen?

Ik zou er alles aan doen om ze het zo gemakkelijk mogelijk te maken, dat ze alles kunnen vinden en dat het veilig is voor hen. Ik zou het menselijk ontwerpen en ze er echt mee tegemoet willen komen.

apartment, blinds, cabinets

 1. Verkoop deze aansteker aan mij.

Koop nu deze aansteker, je vergooit er je leven mee, maar het design maakt dat weer helemaal goed, en al helemaal voor deze spotgoedkope prijs!

 1. Je hebt acht steentjes die hetzelfde wegen, zeven hebben hetzelfde gewicht, één weegt minder. Je hebt een weegschaal ter beschikking. Vind in minder dan drie stappen de steen die minder weegt.

Vier steentjes aan beide kanten leggen, en kijken welke kant dan net zakt. Van de andere vier het gewicht verdelen in twee op beide kanten. Dan zal er eentje naar beneden zakken, en leg je de andere, laatste twee allebei apart op één kant, en dan weet je welke van de twee het lichtste is.

 1. Hoeveel fietsbanden worden er jaarlijks in China verkocht?

Ik denk dat er iets van 450 miljoen fietsen zijn in China, en elke fiets heeft 2 banden. Dus dat is al 900 miljoen banden bij elkaar. Zeg dat je je band minstens na 4000 km moet vervangen, waarbij je minstens 2 keer beide banden een keer moet vervangen in een jaar, wat dan weer 4 keer is. Dan zeg ik dat er 3600 miljoen fietsbanden worden verkocht in China.

 1. Wat is de kans dat je zeven gooit met twee zeszijdige dobbelstenen?

Ik zou zeggen 6, want je kunt 1 + 6, 2 + 5 en 3 + 4 en dat kan dus 2 keer. En 3 x 2 maakt 6.

 1. Je hebt tweehonderd goudvissen en twee piranha’s in een tank zwemmen. Hoeveel goudvissen moeten de piranha’s eten om negenennegentig procent goudvissen in de tank te hebben?

Het lijkt mij dat elke piranha dan 1 goudvis moet eten. Want 200 : 99 = 2,02 en dat zou dan 2 vissen zijn. En dan zijn we wel zo aardig om elke piranha één vis te geven.

Selective Focis Photo of Blue Betta Fish

 1. Als je een superheld was, wie zou je zijn?

Spiderman. Ik wil best over muren heen klimmen, omhoog klimmen en mezelf via web draden laten slingeren van gebouw naar gebouw.

 1. Geef op een schaal van één tot tien aan hoe raar je bent.

Oh dat is best een hoog cijfer, een 8 denk ik wel haha.

 1. Leg uit wat er in dit land is gebeurd de afgelopen tien jaar.

Er hebben vele verkiezingen plaatsgevonden, de koningin heeft plaatsgemaakt voor haar zoon de koning, er zijn vele bekende baby’s geboren en ook vele bekende mensen gestorven. En oh ja, we zijn al een paar jaar niet meer op het WK geweest! En we doen het wel enorm goed op de Olympische spelen, vooral de wintereditie.

 1. Hoe zou je een olifant wegen zonder weegschaal?

Ik laat hem op mijn voet staan en kijk dan even hoe plat hij is. Per cm platte voet kan ik zo inschatten dat hij waarschijnlijk enorm veel kilo’s weegt en ik niet het exacte gewicht hoef te weten om te bedenken dat die grote beesten enorm veel wegen.

 1. Wat zou je doen als je een broodjeszaak van een oom erft?

Dan zou ik heel blij zijn, want het lijkt me best leuk om dat te hebben. Ik zou er dan lekker aan de slag gaan, lekkere broodjes maken, een klantenbestand opbouwen en een mooie omzet draaien.

Bacon & Rosemart

Hoe zou jij reageren op de volgende vraag: Hoe krijg je een giraffe in de koelkast?

Liefs, Demi ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

16 thoughts on “Nooit meer solliciteren tag

 1. Sorry hoor, maar een kans kan echt nooit groter zijn dan een! Of het was een grapje die je maakte :-). Dat moet wel! Super leuk ingevuld weer! Je schrijft ook zo leuk!
  Xoxo

  Liked by 2 people

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s