Irritations

Irritaties ziek zijn

We zijn allemaal weleens ziek geweest. Verkouden, een griepje, hoofdpijn, er zijn vele vormen van ziek zijn. Maar hoe vaak erger je je wel niet aan het ziek zijn? Dit zijn 12 irritaties: Als je ziek bent.

1. Je ligt de hele dag op de bank en je bent te ziek om wat te doen, maar je verveelt je. Je ligt alleen maar op de bank of in je bed en je verveelt je kapot, aangezien je niet in slaap kunt komen. Maar je bent te ziek om iets te ondernemen. Niets zo irritant als je vervelen terwijl je eigenlijk niet in staat bent om iets te doen.

2. Je loopt achter met je huiswerk en door het ziek zijn stapelt zich dat op. Je bent een aantal dagen niet op school geweest en je krijgt alsmaar meer en meer huiswerk. En je bent te ziek om te werken. Tja, dat wordt flink inhalen als je weer beter bent.

3. Je snottert de hele dag, en verspilt wel 5 pakjes zakdoeken. En je moet continu een nieuw zakdoekje pakken omdat de vorige helemaal vol zit met snot…

Afbeeldingsresultaat voor zakdoekjes
Link afbeelding

4. Je neus zit zo dicht, dat je door je mond moet ademhalen. Niet erg sexy. Je hebt de hele tijd je mond open en er komt nogal wat kwijl uit. En tijdens het slapen krijg je het zo benauwd dat het net klinkt alsof je snurkt.

Afbeeldingsresultaat voor verkouden
Link afbeelding

5. Je oren zitten dicht, en je hoort alles veel slechter. Je hoort continu piepjes en geruis in je oren. En als ze open ploppen, dan doet dat nog pijn ook.

6. Je hebt last van je keel, en eten en drinken gaat lastig. Want alles wat door je keel gaat, doet zeer. Nu is drinken wel verzachtend, maar je krijgt al vrijwel direct weer een droge, zere keel.

7. Je stem is schor, en je keel doet zo’n pijn dat praten bijna niet gaat. Je klinkt net als een oude oma of opa en de G uitspreken doet zeer aan je keel. Je begint als een Belg de G uit te spreken, je gebruikt gebarentaal en schrijft op wat je bedoeld, alles om je keel zo min mogelijk te belasten.

8. Je moet ieder uur een thermometer gebruiken. Steeds weer je temperatuur opmeten, en dan maar hopen dat je hem gewoon in je mond, onder je oksel of in je oor kunt doen…

Afbeeldingsresultaat voor thermometer
Link afbeelding

9. Je slikt een lepeltje hoestdrank, gebruikt een neusspray en drinkt citroen, niets helpt. Alle middelen die schijnen te werken tegen verkoudheid en keelpijn, werken op dat moment niet bij jou. Je koopt van alles, maar helaas is het allemaal voor niets. Uitzieken dan maar.

Afbeeldingsresultaat voor neusspray en hoestdrank

Link afbeelding

10. Het ene moment zweet je, en gooi je alles af, en het andere moment heb je het weer ijskoud. Zo irritant dat je de ene keer de verwarming hoog zet en een kruik maakt, terwijl je de andere keer naar buiten gaat of een nat washandje op je hoofd legt.

11. Je moet zo hard hoesten dat je bijna al je lichaamsdelen uit hoest, plus een zere keel krijgt. Het klinkt net alsof je een hond bent en je keel doet zo’n pijn, dat je het gevoel hebt alsof je bepaalde lichaamsdelen bijna uit je eigen lichaam hoest.

Afbeeldingsresultaat voor hoesten
Link afbeelding

12. Je slaapt de gehele dag, en slaapt vervolgens ‘s nachts niet. Je verveelt je, voelt je lamlendig en besluit maar weer te gaan slapen. Maar dan is het ‘s nachts, en dan kun je niet in slaap vallen. En er is natuurlijk niemand online…

Dit waren mijn irritaties. Herken jij ze? Of heb je nog meer irritaties?

Liefs, Demi ā¤

14 thoughts on “Irritaties ziek zijn

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s