Top 3-10

Top 10 spellen

Hey Creabea’s,

Ik ben ontzettend dol op het spelen van bordspellen en gezelschapsspellen. Ik vind het altijd heerlijk om een middagje spellen te spelen met vrienden of familie. In de loop der jaren heb ik verscheidene spellen gespeeld en heb ik zo mijn favorieten ondervonden. Ik ga per spel opnoemen wat ik er leuk vind, maar ook wat ik er minder leuk aan vind. Dus, kijken jullie mee? 🙂

Alle foto’s zijn afkomstig van bol.com

  1. Levensweg

Afbeeldingsresultaat voor levensweg

Levensweg is leuk omdat je iedere keer een ander leven kunt opbouwen. Er zitten veel beroepen tussen en het bordspel is overzichtelijk en gemakkelijk ingedeeld. Het enige jammere vind ik dat als je een bepaald pad niet doet of als je het aantal stappen van het rad hebt gedaan, maar er niet op bent gekomen, je heel wat misloopt. Dat vind ik best wel jammer. In de nieuwste variant kan je zelf kiezen waar je heen gaat en kun je er dus ook meerdere keren heen. Maar verder dan dat, is het echt een onwijs leuk spel!

2. Trivial Pursuit

Afbeeldingsresultaat voor trivial pursuit

Een spel waarin je 6 partjes moet verdienen om te winnen. Aan de hand van het beantwoorden van vragen kun je een partje verdienen. Nadelen kan ik bij dit spel niet bedenken, je krijgt kansen genoeg om alle partjes te verdienen 🙂 Het enige wat ik toch kan bedenken, is dat op den duur alle vragen weleens geweest zijn, en je geen vragen meer hebt.

3. 1 Tegen 100

Een Tegen 100 - Gezelschapsspel

Door te draaien aan het rad krijg je een kleur. Van deze kleur staan er op de kaart 2 verschillende categorieën. Hier kies je één van uit. Vervolgens mag je nog kiezen uit makkelijk of moeilijk, en verdien je aan de hand van het goede antwoord zoveel geld en mag je zoveel stappen vooruit. Het enige nadeel, is dat op den duur alle vragen weleens geweest zijn, en je geen vragen meer hebt.

4. Weet Ik Veel

Afbeeldingsresultaat voor weet ik veel spel

Een spel waarbij je in 5 rondes zoveel mogelijk vragen goed moet beantwoorden om uiteindelijk tot een cijfer te komen. Het enige nadeel, is dat op den duur alle vragen weleens geweest zijn, en je geen vragen meer hebt.

5. Wat Schets Je Me Nou?!

Afbeeldingsresultaat voor wat schets je me nou

Een spel wat je met minimaal 4 mensen moet spelen. De een begint te tekenen, waarnaar je hem doorgeeft aan een ander. Deze moet raden wat je hebt getekend, en schrijft dat op. De volgende moet dat woord weer tekenen, en op het eind zal blijken dat wat jij getekend hebt, niet meer aan de orde is. Nadelen: Met minder dan 4 man kun je het spel niet spelen, en de stiften zijn op den duur op. Nieuwen kun je hier niet voor aanschaffen.

6. Monopoly

Afbeeldingsresultaat voor monopoly

Een spel waarin je straten moet opkopen, waarnaar je vervolgens huizen en hotels kunt bouwen. De bedoeling is dat je zo rijk mogelijk wordt en alles opkoopt. Echte nadelen kan ik niet noemen, alleen is het jammer als je met een fanatiekeling speelt die op den duur gaat winnen 😉

7. De Lama’s

Afbeeldingsresultaat voor de lama's spel

In dit spel kun je improviseren. Dit moet je met minimaal 4 spelers doen. Er zijn verschillende rondes waarin je fiches kunt behalen om te winnen. Nadeel: Echte uitdagingen zitten er niet in, en de rondes zijn niet helemaal vergelijkbaar met het echte televisie programma. Ergens is dat wel logisch, maar ook wel jammer, want de leukste spellen zitten er niet tussen.

8. De TV Kantine

De Tv Kantine Het Spel

Heerlijk bekende Nederlanders nadoen, wie wil dat nu niet? Er staan per categorie allerlei persoonlijkheden op de kaartjes die jij na moet doen. Nadeel: De typetjes zijn vrij lastig, waardoor je ze eigenlijk beter kunt omschrijven dan nadoen.

9. De Jongens Tegen De Meisjes

De Jongens tegen de Meisjes - Bordspel

Dit spel moet je met minimaal 4 spelers spelen, en dan eigenlijk met 2 vrouwen en 2 mannen. In dit spel moet je via 8 verschillende rondes zoveel mogelijk fiches zien te behalen. Erg leuke rondes en makkelijk uitvoerbaar. Nadeel: De stift is snel op en de kaartjes zijn hierbij dus net als bij de vragenspellen, snel op.

10. Ik Hou Van Holland

Ik Hou van Holland - Gezelschapsspel

In dit spel kun je de rondes naspelen die ook in het televisie programma voorbij komen. Aan de hand van deze rondes moet je fiches verdienen die je verder in het spel brengen. Nadeel: De kaartjes zijn snel op en je moet het verjaardagsspel er apart bij kopen, plus het oudere spel om het compleet te hebben.

Heb jij deze spellen weleens gespeeld? Zo ja, wat is jouw mening erover?

Liefs, Demi ❤

Advertenties

18 gedachten over “Top 10 spellen

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s