Persoonlijk

Mijn type jongen

Hey Creabea’s,

Onlangs hadden mijn collega’s en ik pauze, en er word nogal veel thee gedronken bij ons. Sinds kort bespreken we vaak die vragen die bij de theezakjes inzitten, en dan gaan we daar over discussiëren. Zo hadden we laatst de volgende vraag: Hoe ziet jouw ideale vriend/vriendin eruit. Iedereen ging direct fantaseren over het uiterlijk en de looks, en ik rolde vaak genoeg met mijn ogen. Uiteindelijk kwamen ze bij mij, en ik wist al precies wat ik wilde zeggen:

‘Hoe hij eruitziet maakt mij niet uit, zolang hij mij accepteert om wie ik ben en van me houd om wie ik ben.’

Ze keken me met grote ogen aan, en vroegen of er echt niets was wat ik graag zou willen bij het uiterlijk. Natuurlijk is een knappe, gespierde jongen met bruin haar en blauwe ogen niet verkeerd, maar als zijn innerlijk arrogant is, hoef ik hem niet.

Toen ik thuis kwam ging ik eens nadenken over wat ik zoek in een jongen. Voor mij betekent het uiterlijk echt helemaal niets. Het maakt me niet uit of hij een grote neus heeft, of hij een sixpack heeft of dat hij puisten heeft, wat mij uitmaakt is hoe hij is.

 • Hij moet lief en zorgzaam zijn, willen luisteren en met me willen praten.
 • Hij moet van dieren houden.
 • Hij moet een fan zijn van achtbanen.
 • Hij moet houden van muziek.
 • Hij moet mij accepteren, en niet kijken naar mijn uiterlijk. Voor hem moet mijn innerlijk het belangrijkste zijn, en moet hij juist houden van de dingen die ik vreselijk vind aan mezelf.
 • Hij moet me laten lachen en me opvrolijken op de mindere dagen.
 • Hij moet me laten weten als hij me nodig heeft en zijn gevoelens durven uiten. Ik vind het geweldig als een man zijn emoties durft te tonen.
 • Hij moet zichzelf durven zijn, hoe gek dat ook mag zijn. En ik moet dat ook bij hem kunnen, mezelf zijn.

Geloof me als ik zeg: Hij hoeft lang niet alle punten te bezitten, maar het houden van dieren is toch wel een vereiste, want ik kan niet zonder mijn dieren. Maar als hij maar lief voor me is, mij accepteert om wie ik ben, van zowel de binnenkant als de buitenkant, en zijn emoties durft te tonen, dan zou ik hem dolgraag als mijn vriendje willen.

Ben jij wel een uiterlijk kijker, of vind jij net als ik dat het innerlijk veel belangrijker is?

Liefs, Demi ❤

Advertenties

16 gedachten over “Mijn type jongen

 1. Ik weet het niet he…
  Je kunt wel zeggen dat je niet naar het uiterlijk kijkt, maar dit is wel iets wat het eerste is dat je ziet! En zeg nou zelf: je zou eerder op een knapperd af stappen, dan op iemand die gebogen loopt en er slonzig bij loopt..
  Het innerlijk van iemand leer je helaas pas later kennen, dus ga je in eerste instantie af op iemand die je qua uiterlijk bevalt..

  Liked by 1 persoon

   1. Ik begrijp je volkomen en ik ben ook niet iemand die op de mooiste af zou gaan, want mooie mannen/vrouwen heb je nooit voor jou alleen.. maar het is toch iets wat je als eerste aantrekt. Als het innerlijk rot is, merk je dat gauw genoeg en dan kan hij nog zo mooi zijn, maar dan ben je volledig afgeknapt, dus in die zin heb je gelijk.

    Liked by 1 persoon

 2. Moet me denken aan een stelling die ik ooit met een klasgenoot op de basisschool had gesproken. Hij vertelde dat zijn broertje ooit had gevraagd wat wil je liever: een mooi maar gemeen meisje of een lelijk maar lief meisje. Mijn klasgenoot en ik kozen voor het laatste, maar volgens hem koos zijn broertje het eerste.

  Liked by 1 persoon

 3. Haha, sorry, ik ging echt even helemaal stuk bij ‘…hoef ik hem niet.’ Een man, in plaats van een stuk fruit, met een rotte plek. Zo zullen we het maar noemen. Ik snap wat je bedoeld hoor, ik vind ook bepaalde mensen echt wel knap en dergelijke. Alleen als ze een vervelend innerlijk hebben, zal het toch nooit klikken! Xoxo

  Liked by 1 persoon

  1. Haha ^^ Dat is zeker een grappige, goede benaming, haha. Nee, zeker niet! Het uiterlijk verdwijnt ook na een tijdje, maar het innerlijk niet, en daarom vind ik het belangrijk om daar op te letten, van de beide kanten. Liefs

   Like

 4. Weer leuk geschreven! Ik val eigenlijk wel voor uiterlijk, maar dan geen doorsnee pretty boy. Mijn man vond ik meteen geweldig, omdat hij geen doorsnee uiterlijk heeft. Qua uiterlijke kenmerken val ik op mannen met een kop waaraan je ziet dat hij geleefd heeft, liefst van onder tot boven onder de tattoos en een unieke stijl. Op “gewone” mannen zou ik niet kunnen vallen. Op mijn meisjeskamertje hing het dan ook vol met posters van Keith Flint (Prodigy) en Marilyn Manson. Qua innerlijk moet hij lief voor mij zijn, gek kunnen doen zonder zich te schamen, openminded zijn, van dieren houden, van muziek houden en vriendelijk zijn voor de mensen.

  Liked by 1 persoon

  1. Ja ik snap wat je bedoeld, uiteraard kijkt iedereen eens naar iets van de buitenkant. Ik ben het helemaal eens met je innerlijk vereisten, die heb ik ook haha. Ik houd juist niet zo van mannen met tatoeages, maar ik ben blij voor je dat je de juiste hebt gevonden 🙂 Liefs

   Liked by 1 persoon

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s