Personal

I need advice

Hey Creabea’s,

Zoals jullie wellicht in het artikel van vandaag hebben kunnen lezen, begint aanstaande woensdag mijn stage, daar waar ik best zenuwachtig voor ben. Ik heb er veel zin in om er te werken, want mijn begeleider is echt een hele aardige, grappige man, en ik vind het bedrijf zeer interessant, omdat ik weet dat we met grote projecten bezig gaan.

Echter weet ik niet zo goed hoe ik me moet opstellen. Ik denk bij stage vaak terug aan mijn stages bij onderwijsassistent, en dan vooral de tweede. Ik zal even kort schetsen wat er gebeurde, voor degenen die het niet weten.

Ik zat iedere dag in de bibliotheek en kreeg een lijst aan klusjes. Ik mocht wel veel met groep 1/2 doen, maar dit was alleen omdat er les moest worden gegeven aan groep 3, iets wat ik ook graag had willen doen. Ik had de stage ervoor vaak les gegeven, en hoopte dat dat op deze stage ook mocht. Ik had een lesje kleien gegeven, en wilde graag nog meer lessen geven. Toen ik dit aan gaf, mocht dit niet. Ik heb toen verteld dat ik dit niet eerlijk vond en dat ik het er niet mee eens was. Gevolg: Beëindiging stage.

Toen volgde de derde stage, waar het ook niet goed ging.

Ik had mijn lesje geleerd, en wilde niet al te veel zeggen, bang dat ik weer weggestuurd zou worden. Ik vroeg vaak wat ik moest doen, of werd aan het werk gezet omdat ik rond liep. Ik kreeg weer veelal klusjes, maar ging wel knutselen met de kinderen. Buiten was ik ook goed aan het opletten, zo droeg ik een jongen naar binnen die was gevallen. Dit werd niet gewaardeerd, en ik werd weggestuurd omdat ze vond dat ik te afwachtend was, geen docent.

Je moet je voorstellen dat ik na de uitbrander en het ‘ontslag’ van de tweede stage, niet goed wist wat ik moest zeggen. Als ze niet eens naar je mening willen luisteren, wat heeft het dan nog voor nut om wat te zeggen?

Ik vind stage lopen op het MBO niet leuk. Er wordt maar van je verwacht dat je alles doet. Een weigering kan je al je kop kosten, voor bijvoorbeeld een slechte beoordeling of ontzegging van de opleiding. Ik snap best dat je ook wel eens dingen moet doen die je niet leuk vind, maar aldoor? En dat je je mening niet mag geven, betekent dat dan dat je alles maar moet accepteren? En als er dan iets gebeurd en je wordt er af gestuurd, dan is het jouw schuld, en alleen de jouwe. De stage zelf is goed voor jou geweest, en jij hebt het verkloot.

Ik weet dus niet zo goed hoe ik me moet opstellen op mijn nieuwe stage, wat natuurlijk een hele andere opleiding is. Moet ik mezelf zijn, en dan wel eerlijk mijn mening geven als ik iets anders zou doen, of moet ik me toch een beetje veranderen, om te voorkomen dat ik iets zeg waardoor mijn opleiding beëindigd zou worden? Of moet ik me compleet veranderen, en alles over me heen laten komen en doen wat me wordt opgedragen?

Ik moet deze opleiding gewoon halen, daar heb ik alles voor over. Ik moet een diploma hebben. Maar moet dat ten koste gaan van hoe ik me voel? Van hoe ik ben?

Wat adviseer jij mij? 

Liefs, Demi ❤

24 thoughts on “I need advice

  1. Ah, ik hoop dat je wordt aangenomen 🙂 Ja, dat is inderdaad ook mijn advies aan mezelf, maar ja, ik weet het gewoon even niet, zeker niet na die ervaringen. Maar zeer bedankt voor je advies 🙂

   Liked by 1 person

 1. Wees jezelf en geef het aan als iets volgens jouw niet goed is of als je iets wel leuk vind. Zelf heb ik echt absoluut geen ervaring op dit gebied maar ik hoop dat je hier toch wat aan hebt 🙂

  Liked by 1 person

 2. Je verhaal is echt heel herkenbaar mijn stage op het MBO waren ook niet de leukste. Ik denk dat je je gevoel niet moet onderdrukken maar op een rustige manier er over kunt praten als je iets wilt. Wat ik geleerd heb tijdens de opleiding is feedback geven en op een bepaalde manier te formuleren rust niet aanvallend maar wel duidelijk. Jezelf zijn is denk ik het belangrijkste Succes!

  Liked by 1 person

 3. Geloof mij maar je bent niet de enige !!! Wat ik altijd deed is mijn beste beentje voorzetten alles pikken wat ze zeiden ( behalve als het te ver ging ) en probeer mijzelf dag op dag te verbeteren en motiverend blijven.
  Tuurlijk wat zij deden was echt oneerlijk maar praat bijvoorbeeld aan het begin met ze vraag : he wat word er van mij verwacht en probeer daaraan te voldoen.

  Liked by 1 person

   1. Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen , het gaat die stageplekken er alleen om dat je doet wat ze zegge en je best doet anders wijzen ze meteen naar de deur !

    Liked by 1 person

 4. Hey Demi Girlll! How are you doing Girl!

  Pfff ik snap je struggle heel goed! Maar aan de andere kant moet jezelf aanpassen om je opleiding met succes te kunnen af ronden. Het is moeilijk especially als je het niet eens bent met sommige dingen. Maar wil je je diploma halen dan moet je even een stapje terug doen in wat jij denkt of vindt. Het is moeilijk.. i know.. want soms maakt het geen sence en is de manier waarop je iets ziet eigenlijk helemaal niet verkeerd.. maar zie het als iets tijdelijks en focus op je diploma want daar doe je het voor.

  Soms als je doelen wilt bereiken waarvan je afhankelijk bent van anderen in dit geval school & stage you have to go with the flow. Wanneer jij eenmaal je diploma in handen hebt dan kun jij finally je werk uitvoeren op de manier die jij fijn vindt en jou draai eraan geven. Anders girl.. Ga je steeds tegen hetzelfde aanlopen ongeacht naar welke stageplaats je gaat. Off course moet je niet over je heen laten lopen en is het important om jezelf te blijven. Maar er is een difference met jezelf compleet verliezen en jezelf aanpassen.
  Het is unfair maybe, maar op dit moment zul je moeten kiezen wat het aller aller belangrijkste voor je is: je diploma of wat jij vindt. Ik zal zeggen pas jezelf aan en remind yourself waarom je het doet en vooral dat het tijdelijk is.

  Picture This:
  Je gaat je rijbewijs halen. Maar om je rijbewijs te kunnen halen kun je niet zelf je way of thinking gaan gebruiken. Je zult alles moeten volgen dat de rij instructeur tegen je zegt zodat hij je bekwaam acht om je rijbewijs te halen.
  Als je standvastig blijft op de manier dat jij iets ziet( dat niet eens verkeerd hoeft te zijn) kan het ervoor zorgen dat je je rijbewijs niet zult behalen. Je kunt er dan voor kiezen om bij een ander rijschool te gaan maar je zult vroeg of laat opnieuw tegen hetzelfde aanlopen.

  En daarom is het verstandig om ervoor te kiezen om jezelf aan te passen aan de eisen en het proces om je rijbewijs te behalen. En als je je rijbewijs eenmaal in handen hebt dan kun je rijden op de manier dat jij veiliger of beter vindt.

  Uiteindelijk zijn er overal regels. En als je in een bedrijf of organisatie gaat werken dan zul je je helaas moeten aanpassen als je een doel voor ogen hebt, Of het nou is om jezelf te kunnen onderhouden of om werkervaring op te doen of om in dit geval om je diploma te behalen je bent daar in ieder geval voor een reden. Waar jij uiteindelijk voordeel uit trekt.

  Een hele brief maar ik hoop dat je er wat aan hebt!😂😂😂😂
  Suc6 op stage! You Can Do it!💪😎

  Liefs, Miss B♡
  💋💋💋💋

  Liked by 1 person

  1. Heel erg bedankt voor je advies, ik ga dit zeker meenemen! Ontzettend bedankt, en je hebt ook zeker gelijk! Anders had ik mijn rijbewijs ook niet behaald, haha. Ik ga zeker mijn best doen, en ik weet nu exact hoe, dankzij jou. Dikke thanx and hugs ♡ Liefs

   Liked by 1 person

 5. Meis, het allerbelangrijkste is dat jij je ergens goed bij voelt. Tuurlijk moet je je soms aanpassen in een situatie, dat zal altijd zo blijven ook later op werk. Bepaalde dingen moeten doen die je liever niet doet, maar je moet ook de vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen, fouten te maken, en zelf dingen op te pakken. Als je je ergens niet oké bij voelt, of je wilt ergens meer initiatief in nemen, of verantwoordelijkheid in krijgen.. altijd het gesprek aangaan en nooit jezelf voorbij lopen. Jij kan dit, dat weet ik zeker! Geen werkgever, stagebedrijf is het waard om jezelf weg te cijferen. Misschien goed om voor jezelf punten op te schrijven waar je bijvoorbeeld tegenaan loopt, of waar je juist energie van krijgt en dan om de zoveel tijd een gesprekje aan te vragen en dit te bespreken? GO FOR IT!!!

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s