Interview

Interview #7 Michiel

Vandaag het zevende interview, met een geweldige blogger: Michiel! Ik vond het super om hem te interviewen. Hij is een slimme, creatieve en grappige blogger 🙂

1. Zou je je kort willen voorstellen? (Vertel iets over jezelf)

Mijn naam is Michiel een leesverslaafde en schrijver. Ik ben columnist voor het tijdschrift: Schik en voor de website: Fok.nl. Een paar keer heb ik het geluk gehad om met een column in de Metro Nieuws te staan en op de digitale Telegraaf. Naast schrijver, ben ik een papa, mantelzorger en werk ik als coördinator in de Social Media en Digitale Media voor twee gemeentes.

2. Hoe kwam je op het idee om een blog te beginnen?

Wat doe je als je graag verhalen schrijft, maar een stok achter de deur nodig hebt?Die vraag stelde ik letterlijk aan mezelf. Ik schreef eerst veel fantasy verhalen en deelde deze op een fantasy forum of deed mee aan wedstrijden. Uiteraard kreeg je veel reacties, alleen het was altijd in dezelfde fantasy-kringen. Niets mis mee, maar ik wilde breder gaan. Uiteindelijk gaf mijn vriendin het laatste zetje om eens over de dingen in de wereld te schrijven. Dat begon ik te doen. Maar ja, waar plaats je het dan? Juist! Op een blog. Zo kwam ik op het idee om een verhalen blog te beginnen. In het begin eens in de twee weken, maar geleidelijk aan is het wekelijks geworden.

3. Hoe kwam je op je blognaam?

Ik kijk om me heen, zie dingen die anderen ontgaan. Dingen die me verwonderen of verbazen. Me doen afvragen. De kleine dingen. Ik zag dus. Michiel Ziet. 🙂

4. Waar schrijf je zoal over?

Vooral over de dingen in de wereld en om me heen. Een klein kind wat een bloemetje plukt voor zijn moeder, een vrouw die verwoed haar fiets van het slot probeert te krijgen tot dingen die mezelf overkomen. Ook dingen die ik op tv zie. Vluchtelingen, reclames, programma’s. Als er iets in zit wat me opvalt of verwonderd, dan schrijf ik er over.

5. Wat vind je leuk aan het bloggen?

Dat het een podium biedt voor mijn verhalen. Dat ik dankzij de blog mijn grootste hobby schrijven aan een breed publiek kan laten lezen. De waarderingen ervoor, maar ook de opbouwende kritiek. Het bloggen geeft de stimulans om verder te gaan.

6. Wat heb je al bereikt, maar had je eigenlijk niet verwacht?

Dat ik een eigen column heb in een tijdschrift. Dat is wel écht super stoer!
https://michielziet.wordpress.com/de-columns-uit-schik/

Dat ik mijn roman ‘Piet Kreel is nog wel’, afgerond heb.
https://michielziet.wordpress.com/piet-kreel/

Dat ik iets van 1770 volgers heb.

7. Wat hoop je nog te bereiken?

2000 volgers
Een boek uitgegeven
Ergens een betaalde column in een tijdschrift. (Dus mensen van tijdschriften…)

8. Wat wil je de lezers nog meegeven?

Geloof in dromen. Niet alle dromen komen uit, maar als je ergens positief voor vecht, bereik je een hoop. Haal het maximale er uit en alles wat meer komt is een bonus. Koester het. Lezen voedt je hersens, dus blijf boeken en verhalen lezen… ook die van mij natuurlijk… Hopelijk kan ik je in 2016 nog een glimlach op je gezicht brengen door mijn verhalen.

Super leuk om je antwoorden te lezen, het was echt leuk om je te interviewen 😀

Liefs, Demi ❤

38 thoughts on “Interview #7 Michiel

      1. Dat is omdat je je antwoorden vrij laat opstuurde, en ik had toen al een schema opgesteld van de anderen die wilden. Ik vond het eerlijk om op datum en tijdstip van antwoorden in te plannen, sorry meid ❤ Liefs

        Liked by 1 person

  1. Wat gaaf dat Michiel dit doet. Wel een hele bekende blogger als ik zijn volgers zie. Voel je vereerd dat hij mee wilt werken: )

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s