Recipes

Recept: Nasi Tjampoer

Hoi allemaal,

Speciaal voor Pasen heb ik vandaag nog een receptje gemaakt. Mijn ouders vonden het echt super lekker! Voor mij was er weer een aangepaste versie, in verband met het feit dat ik vegetarisch ben. Dus ook dit keer het officiΓ«le recept, kijken jullie mee? πŸ™‚

Benodigdheden:
350 gram (builtjes)rijst
600 gram sperziebonen
3 eetlepels Arachideolie
2 kipfilets
3 eetlepels Conimex Atjar Tjampoer
1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
4 eetlepels gebakken uitjes
1 pakje satΓ©
1 zak kroepoek

Featured image

Breng een pan water aan de kook. Zodra het kookt voeg je de rijst toe. Laat dit ongeveer vijftien minuten gaar koken.

Featured image

Als de rijst klaar is giet je het af. Spoel er koud water over en laat de rijst geheel afkoelen. Als je de snijbonen nog niet kant en klaar hebt, kook je die circa vier minuten en giet ze af. Snij vervolgens de kipfilets in blokjes. Meng er in een schaaltje kip kruiden door en verwarm de wok pan (het kan ook met een gewone koekenpan). Doe er een scheutje arachideolie in. Voeg de kip blokjes toe en laat het vijf minuten garen. Roer regelmatig. Vergeet ook niet de satΓ© op te zetten.

Featured image

Voeg de boontjes toe en roerbak dit twee tot drie minuten. Voeg daarna drie eetlepels atjar tjampoer toe en roerbak dit één tot twee minuten.

Featured image

Roer er de boemboe en 100 milliliter water door en wok dit nog circa drie minuten. Schep de rijst er rustig door. Als de rijst er goed door geroerd is, voeg je nog twee eetlepels gebakken uitjes toe.

Featured image

Als alles klaar is, schep je het op een bord. Haal de satΓ© uit het water en verdeel dit over het bord. Schep er ook satΓ©saus overheen. Serveer er nog wat kroepoek bij en klaar is je heerlijke gerecht.

Featured image

Laat me weten wat je ervan vindt en of je dit gaat proberen πŸ™‚

Liefs,

Creabeaatje34

5 thoughts on “Recept: Nasi Tjampoer

Een reactie plaatsen