Article

Disney (film)locaties die echt bestaan!

Ben jij een Disney fan? Of vind je mooie plekken bezoeken door middel van reizen onwijs leuk? Beide is mogelijk bij onderstaande locaties! De locaties in dit artikel zijn namelijk afkomstig uit verschillende Disney films, maar zijn dus gebaseerd op echte locaties! Zullen we eens kijken waar we naartoe gaan?

Beauty And The Beast

Deze film is gebaseerd op de pittoreske dorpjes die Frankrijk te bieden heeft. Er bestaan op dit moment nog steeds veel mooie middeleeuwse dorpjes in Frankrijk, zoals Ribeauvillé, Riquewihr en Straatsburg.

Aladdin

Het verhaal van Aladdin speelt zich af in India, in Agra om precies te zijn. De grote Taj Mahal wordt dan ook als inspiratie gebruikt in de film als het paleis.

Tangled 

Geïnspireerd op het mooie Mont Saint-Michel in Normandië. Het is een eiland dat voor de kust ligt, met in het midden een prachtig klooster.

Sleeping Beauty

Het kasteel dat als inspiratie diende voor het kasteel van Aurora (en die in Disneyland) staat in Neuschwanstein, Duitsland. Een magische plek tussen de groene bossen.

Link afbeelding

Jungle Book

De inspiratie voor de groene jungle kwam uit Satpura National Park, wat middenin India ligt. Hier kun je wandelen in de prachtige natuur en wilde dieren in het echt aanschouwen.

The Little Mermaid

We kennen allemaal het kasteel aan het water. Het kasteel wat erop lijkt is te vinden in Zwitserland. Het ligt aan een meer in plaats van aan de zee, maar Chateau de Chillon is een bezoekje waard!

Vaiana/Moana

Witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee: dat is Samoa. Dit ligt in de Zuid-Pacifische oceaan, rechts van Nieuw-Zeeland.

The Lion King

De Serengeti is een groot stuk savanne in Tanzania. Een echte must om te bezoeken als je een avonturier bent en wilde dieren in hun natuurlijk habitat wil aanschouwen!

Link afbeelding

Mulan

De film is gebaseerd op een echte legende. Namelijk die van de vrouwelijke strijder Hua Mulan. Het verhaal speelt zich af in het oude China, in de Verboden Stad in Beijng.

Up

De Paradise Falls in Up waren geïnspireerd door de Angel Falls in Venezuela. Het is de hoogste waterval ter wereld met 979m (3,212ft). Het komt vanaf de berg Auyantepui naar beneden.

The Emperor’s New Groove

Pacha’s stad was geïnspireerd door Machu Picchu in Cusco, Peru. Dit mysterieuze stukje land, behorend tot de Inca’s, zou de residentie zijn geweest van de Inca-keizer Pachacuti.

Brave

Het kasteel was geïnspireerd door het Eilean Donan kasteel in Schotland. In de 6e of 7e eeuw scheen dit een klooster te zijn geweest, maar later werd het een kasteel dat de clan van Mackenzie beschermde.

Link afbeelding

The Hunchback Of Notre Dame

De kathedraal in deze film kennen we allemaal: The Notre Dame in Parijs, Frankrijk. Helaas heeft een brand het gebouw verwoest en zijn ze druk bezig om de kathedraal in volle glorie te herstellen.

Snow White

Het kasteel is geïnspireerd door het Alcazar of Segovia kasteel in Spanje. Het staat op een klif dat twee rivieren met elkaar verbindt, waardoor het een vorm heeft die lijkt op de boeg van een schip.

Cars

Ramone’s House of Body Art in Cars was geïnspireerd door de U-Drop Inn in Shamrock, Texas. Nadat Route 66 buiten gebruik werd gesteld, werd de herberg gesloten en raakte in verval. Nu is het een architecturaal monument en een Tesla laadstation.

Heb jij één van deze locaties weleens in het echt gezien? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Disney (film)locaties die echt bestaan!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s