Recognizable

Kun je niet goed met geld omgaan? Dan zul je dit herkennen!

Geld kunnen we allemaal waarderen: immers is dat het middel om te kunnen leven, om de dingen aan te schaffen die je nodig hebt om te overleven. Het ene moment ben je rijk door je loonstrookje en het andere moment ben je weer arm omdat je alles hebt uitgegeven. Als je deze punten herkent, is het tijd om toe te geven dat je niet goed met geld kan omgaan.

1. Zodra je je loonstrookje binnenkrijgt, wil je meteen gaan shoppen. Dus bel je direct je beste vriend(in) op om het centrum in te gaan. Tijd om dat geld uit te geven!

2. Je kijkt naar alles wat je de laatste tijd gekocht hebt en naar de dozen die zojuist door de postbezorger bezorgd zijn. Je hebt onwijs veel om op te ruimen en ziet je portemonnee en bankrekening aardig leeglopen. Je wordt nog gewaarschuwd, maar je luistert niet. Immers, zo’n vaart zal het heus niet lopen, toch?

3. Als je nog eens naar al je gekochte spullen kijkt, begin je toch in te zien dat je wellicht te veel gekocht hebt. Oeps, misschien had je toch beter moeten luisteren naar de waarschuwing?

4. Je kijkt op je rekening en ziet dat er nog weinig geld over is om de rekeningen te betalen. Oh nee, hoe houd je het in hemelsnaam vol tot het einde van de maand?

5. Uitgaan met je vriend(in)? Nee, dat kan je niet meer. Naar de bioscoop? Waarom, je kan toch ook op de bank Netflixen?

6. Je kijkt op je rekening en ziet alle minnetjes tevoorschijn komen. Oh, had iemand je pinpas maar van je afgepakt…

7. Nog heel even volhouden en dan krijg je je salaris weer.

8. Misschien moet je op zoek gaan naar tips om de volgende keer niet al je geld in één keer uit te geven. Stap 1 is het maken van een overzicht van al je inkomsten en uitgaven.

9. De dag van je loonstrookje komt steeds dichterbij, maar het gaat je niet snel genoeg. De dagen duren zo onwijs lang voor je gevoel, hoe houd je dit vol? Misschien moet je je ouders lief aankijken om je wat geld te lenen?

10. Eindelijk, de dag is aangebroken! Oké, vanaf nu ga je verstandig met je geld om. Sparen dus! Oh wacht eens, je favoriete winkel kondigt net een grote sale aan! Ach, even een kijkje nemen kan vast geen kwaad toch…? Te laat, je verlaat de winkel met een volle tas vers gekochte artikelen. Zucht, waarom nu toch?!

Ga jij goed met je geld om? Of kan het beter?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photos: Pexels

12 thoughts on “Kun je niet goed met geld omgaan? Dan zul je dit herkennen!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s