Recipes

Heerlijke popcorn recepten

Popcorn, dé snack die men vaak eet tijdens films. Tijdens een filmavond mag popcorn gewoonweg niet ontbreken, hoor je men geregeld zeggen. Al zijn sommige mensen de standaard supermarkt popcorn snel zat. Daarom heb ik een aantal easy recepten voor jullie verzameld om je eigen popcorn te maken!

Basics

Popcorn kan je op verschillende manieren poffen. Eén van de manieren is in een pannetje: pak een steelpan en doe er een klein scheutje zonnebloemolie in. Voeg daar (echte, speciale) pofmaïs aan toe. Doe niet te veel maïs in het pannetje, want de popcorn heeft ruimte nodig om te kunnen poffen. Haal het pannetje van het vuur wanneer je bijna geen gepof meer hoort. Het deksel verwijder je pas nadat je echt geen gepof meer hoort. Pas alleen wel op dat het niet verbrand.

White chocolate

Wat heb je nodig:

  • Basic recept
  • Witte smeltchocolade

Zo maak je het:

Laat de witte chocolade smelten op de au bain-marie manier. Roer zo nu en dan de chocolade om te voorkomen dat het verbrand. Leg ondertussen de popcorn op een bakplaat. Wanneer de chocolade gesmolten is, kan je het over de popcorn heen gieten. Laat het vervolgens hard worden.

Karamel (zeezout)

Wat heb je nodig:

  • Basic recept
  • 40 gram boter
  • 90 gram suiker
  • 1 eetlepel honing

Zo maak je het:

Doe de boter, suiker en honing in een pannetje en zet het op middelhoog vuur. Blijf roeren tot alles gesmolten is en laat het daarna karameliseren tot een goudbruin mengsel. Doe daarna de karamel direct bij de popcorn en roer dit voorzichtig door elkaar. Als laatste stap voeg je er wat zeezout aan toe.

Smores

Wat heb je nodig:

  • Basic recept
  • Smelt melkchocolade
  • Mini marshmallows
  • Gebroken crackers (optioneel)

Zo maak je het:

Smelt de chocolade op de au bain-marie manier en roer het zo nu en dan goed door. Leg de popcorn op een bakplaat en giet de chocolade over de popcorn heen wanneer deze volledig gesmolten is. Strooi direct de gebroken koekjes/crackers en mini marshmallows over de popcorn heen.

Blueberry & cream

Wat heb je nodig:

  • Basic recept
  • 1 handje gedroogde bosbessen
  • Vanilla Candy Coating

Zo maak je het:

Smelt de Vanilla Candy Coating op de au bain-marie manier en roer zo nu en dan goed door. Leg de popcorn op een bakplaat en giet daar voorzichtig de gesmolten Vanilla Candy Coating overheen. Strooi daarna de gedroogde bosbessen over de popcorn heen.

Parmezaanse kaas & rozemarijn

Wat heb je nodig:

  • Basic recept
  • 1 handje fijngesneden rozemarijn
  • Paar druppels citroensap
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Let op: voordat je de mais in de pan maakt, voeg eerst wat rozemarijn toe aan de olie om de smaak op gang te krijgen. Wanneer de popcorn klaar is doe je het in een kom en druppel je er een beetje citroensap overheen. Strooi er daarna (naar smaak) geraspte parmezaanse kaas en zout en peper overheen.

Welke smaak popcorn neem jij altijd? En welke lijkt jou het meest lekker van de bovenstaande recepten?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photos: Pexels

14 thoughts on “Heerlijke popcorn recepten

Leave a Reply to thisismydiary2017 Cancel reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s