Review

Game review: Life Is Strange 2

Ik ben ontzettend dol op gamen en ik ben sinds kort begonnen met het spelen van Life Is Strange 2. Het is een bijzondere game met een verhaal wat waargebeurd zou kunnen zijn: het gebeurt echt in de dagelijkse wereld. Verder zijn de keuzes die je maakt allesbepalend voor hoe het verhaal loopt. Dus, zullen we maar snel kijken naar wat deze game precies inhoudt?

Link afbeelding

Na een tragisch incident, lopen de broers Sean en Daniel Diaz weg van huis. Opgejaagd door de politie en dealend met Daniels onlangs gemanifesteerde telekinetische kracht – het vermogen om objecten met/via gedachten te bewegen – besluiten de jongens te vluchten naar de woonplaats van hun vader, Puerto Lobos in Mexico. Seans keuzes bepalen het lot van de gebroeders Diaz, en de levens van iedereen die ze ontmoeten.

Link afbeelding

Je speelt als Sean Diaz, een 16-jarige jongen. In het spel maak jij de keuzes: steel je iets, ja of nee? Start je een gevecht, ja of nee? Gebruik je de krachten van je 9-jarige broertje, ja of nee? Elke keuze die je maakt heeft consequenties voor Sean zelf en voor zijn broertje Daniel.

Link afbeelding

Er zijn twee soorten keuzes: het bovenstaande zijn vaak keuzes in wat Sean zal zeggen, maar ook kleine keuzes in wel of niet stelen of wat hij tegen zijn broertje zegt en doet. Het heeft allemaal impact op het verhaal.

Link afbeelding

Dit zijn de grote keuzes: sla je iemand wel of niet in elkaar? Vlucht je wel of niet? Deze keuzes hebben de meeste impact op Sean, maar nog meer op zijn jongere broertje die krachten bezit. Want hoe gewelddadiger je hem maakt, hoe gewelddadiger hij wordt in het gebruik ervan.

Link afbeelding

Dit is hoe je het spel doorloopt. Je kunt naar dingen kijken en krijgt een opmerking van Sean te horen. Sommige dingen kun je oppakken voor trofeeën. En zoals hierboven, kun je dus ook met mensen spreken om iets van ze te vragen.

Link afbeelding

Verder kun je om de zoveel tijd gave tekeningen maken van de omgeving. Je concentreert je op wat er te zien valt, maakt wat ruwe schetsen en kijkt nogmaals. Vervolgens worden de details toegevoegd en zien de tekeningen er zoals hierboven uit.

Ik geef Life Is Strange 2, 3 van de 5 sterren!

Heb je de game gespeeld? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

12 thoughts on “Game review: Life Is Strange 2

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s