Tips & Tricks

Op welke manieren kun je je verslag langer laten lijken?

Neem dit artikel niet al te serieus. Het is nog steeds belangrijk om je werk goed te blijven doen. Maar een beetje humor op zijn tijd moet kunnen πŸ˜‰ Want wanneer je studeert, moet je regelmatig een verslag maken. Zoveel pagina’s, zoveel woorden, noem het maar op. Nu zijn er trucjes die je kunt uitvoeren om toch te voldoen aan de eisen!

1. Schrijf letterlijk alles uit

De beste manier om aan veel woorden te komen, is door letterlijk elke stap die je hebt doorlopen uit te schrijven. Elk detail levert weer extra tekst op, dus houd je vooral niet in! Daarnaast kun je alle informatie waarvan je denkt dat het niet relevant is, in je verslag opnemen. Je kunt het altijd nog weer weghalen.

2. Quotes toevoegen

Als je voor je verslag iemand moest interviewen, schrijf dan wat quotes op die door de geΓ―nterviewde zijn uitgesproken. Het is extra informatie en de docent kan zien dat je er tijd en moeite in hebt gestoken. Daarnaast zijn het weer extra woorden voor de woordentelling.

3. Groter lettertype

Als jij altijd lettertype 11 gebruikt, maak hem dan stiekem ietsje groter.Β  Kies lettertype 13 of 14 om je tekst langer te doen lijken. Het kan goed helpen bij het bereiken van het minimale aantal pagina’s.

4. Meer wit

Vergroot de ruimte tussen de zinnen, alinea’s, tussenkopjes en letters. Niet heel veel, maar een heel klein beetje. Je tekst zal op die manier meer ruimte in beslag nemen en zo worden de pagina’s ook weer meer.

5. Gebruik een ander lettertype

De een is groter dan de ander. Bij enkelen hoef je de grootte niet eens aan te passen, want het lettertype is van zichzelf al enorm groot! Zorg er wel voor dat je tekst leesbaar blijft en natuurlijk dat er geen verplicht te voeren lettertype is in de opdracht.

6. Onzichtbare woorden

Mocht je deze hack nog niet kennen: hou je dan vast! Stel je hebt te weinig woorden (omdat je het maximale aantal woorden niet hebt bereikt) dan heb ik een geheimpje voor je. Schrijf een paar random woorden onder elkaar en zorg dat je die woorden wit maakt. Net als de achtergrond van je tekst. Word zal de woorden meerekenen, maar ze zijn niet zichtbaar. Maar, zorg er wel voor dat de woorden goed geschreven zijn. Anders staat er een vaag rood lijntje bij het witte vlak. En leg dat maar eens uit.

Heb jij toch weleens gesjoemeld met een verslag, of ben je net als ik altijd goudeerlijk geweest?

Liefs, Deem ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photo: Pexels

14 thoughts on “Op welke manieren kun je je verslag langer laten lijken?

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s