Article

Goede voornemens die we allemaal kunnen halen

We zijn alweer 2 weken bezig met het nieuwe jaar en de meesten zijn allang bezig met hun voornemens. Al slaagt men er vaak niet in om de voornemens ook vast te houden. Sommigen beginnen er niet eens meer aan. Maar, dit lijstje bevat een aantal voornemens die we gemakkelijk allemaal kunnen volhouden!

1.  Je kledingkast ordenen: winter bij winterkleding, zomer bij zomerkleding. Kleuren ordenen, het soort kledingstuk.

2. Minimeel één keer in de week je familie opzoeken die je amper nog ziet. Je oma en opa, je tante, neefjes.

3. Minder suiker in je thee of koffie. Het is niet alleen veel gezonder, maar zorgt er ook voor dat je tanden langer in je mond blijven zitten.

4. Meer dan 1 liter water drinken op een dag. Nu doen mensen het vaak met koffie, thee of frisdrank. Maar het met water doen blijft toch echt het allerbeste.

5. Minder op social media doorbrengen. Leg je telefoon eens wat vaker weg, doe je Wi-Fi uit of verwijder bepaalde apps. Rust in je hoofd en omgeving.

6. Elke ochtend netjes je bed opmaken. Dan ga je ‘s avonds tenminste met een fijn gevoel slapen en heb je het idee dat je bed helemaal vernieuwd is.

7. Minimaal één keer per week een grote schoonmaak houden. Je kamer, de badkamer, de keuken. Noem het maar op. Alles krijgt een grondige beurt.

8. Meer geld sparen. Of je dat nu voor een vakantie doet, een nieuwe auto, een huis. Het kan voor van alles zijn. Leg iedere week een paar euro opzij.

9. Lees 1 boek per maand. Het zorgt voor rust in je hoofd en geeft je een nieuwe wereld om in weg te dromen. Of juist om van op het puntje van je stoel te zitten.

10. Stuur een kaartje naar niemand. Of het nu voor een verjaardag is, een bruiloft, een geboorte, een diploma-uitreiking of een begrafenis: een zelfgeschreven kaartje waardeert men altijd.

11. Niet bang zijn om je mening te laten horen. Vertel waar je aan denkt wanneer iemand dat aan je vraagt. Durf te praten en voor jezelf op te komen!

12. Wees trots op het werk dat je maakt. Ook al is het misschien niet perfect, er zitten altijd elementen in die onwijs goed gelukt zijn. Focus je daar op!

13. Oude kleren doneren en weggeven aan het goede doel. Dit kun je overigens ook met oud speelgoed doen waar je niets meer mee doet.

14. Je huiswerk op tijd maken. Het is toch ook weleens fijn als je wel begrijpt waar de besproken stof overgaat? En het scheelt enorm veel stampen wanneer de toets nadert.

15. Vaker het huis uitgaan, afspreken met vrienden en leuke dingen doen. Je niet alleen maar focussen op school en je werk. Have fun!

Welke van bovenstaande voornemens ben jij al mee bezig? Of wil je mee bezig gaan?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photos: Pexels

18 thoughts on “Goede voornemens die we allemaal kunnen halen

 1. Eigenlijk moet men daar heel het jaar mee bezig zijn en niet als goed voornemen stellen om een nieuw jaar mee te beginnen.
  Leven doet men op eigen manier maar spijtig dat weinig mensen nu rust kennen en nemen in hun leven.
  Zoals gsm of laptop eens weg leggen voor enkele uren of zelfs dagen om zo iets anders te gaan doen.

  Aum Shanthi

  Liked by 2 people

 2. Mijn werk vereist dat ik de hele tijd op whatsapp zit. Water drinken doe ik al veel, ik kop slechts twee pakken “AH frisse fruitdrank” per week (was eerst 1 per dag) – doe ik al vanaf november. Ik doe al een tijdje geen suiker in koffie/thee – thuis doe ik er stevia-zoetjes in, buitenshuis gewoon zwart. Ook dit heeft niks met nieuwjaar te maken.

  Als je een bedrijf begint, gaat vrijwel elke cent op aan je zaak. Er is altijd wel iets wat je moet hebben. Mijn bed opmaken doe ik al jaren elke dag. Een kaartje sturen aan niemand? Nemo Nescio, Utopia. Leuk voor de post :S

  Ja, ik ga al enige tijd al veel meer naar buiten. Ben weer gaan hockeyen, ga naar allerlei events, zeker als ze gratis zijn.

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s