Article

Altijd al willen weten wat de slaappositie van je hond zegt?

Honden slapen soms in de meest vreemde posities, maar wat betekenen deze manieren van slapen/liggen eigenlijk? Laat ik daar nu eens onderzoek naar gedaan hebben! Klaar om erachter te komen?

1. De donut

Je hond ligt als het ware opgekruld in ‘donutvorm.’ Het slapen in deze positie helpt je hond om zijn lichaamstemperatuur op peil te houden of om op te warmen. Ook zorgt deze positie ervoor dat de meest kwetsbare delen beschermd zijn (zoals zijn organen). Vaak slapen honden in deze positie wanneer het herfst of winter is, omdat ze het koud hebben.

2. Op de rug

Deze slaappositie heeft effect op de lichaamstemperatuur van je hond én hoe hij zich voelt in zijn omgeving. Als je hond op zijn rug ligt, betekent dit dat hij zich comfortabel en relaxed voelt. Als zijn pootjes beide een andere kant op staan, betekenent dit dat hij je vertrouwd. Deze positie kan ook betekenen dat je hond het warm heeft. Door zijn buik bloot te stellen en zijn pootjes uit te strekken, neemt zijn lichaamstemperatuur af.

3. De leeuw

Deze positie wordt gecreëerd wanneer je hond op zijn buik ligt met zijn achterpoten ingetrokken, zijn voorpoten gestrekt en zijn hoofd omhoog of op zijn voorpoten. Wanneer je hond in deze pose ligt, is hij waarschijnlijk aan het relaxen.

4. De knuffelaar

Wil jouw hond graag altijd tegen jou of andere honden/katten aanliggen? Dat hebben ze meegenomen vanuit hun tijd als puppy. Ook dit heeft te maken met lichaamstemperatuur. Ook is het een manier om je te laten weten dat ze je vertrouwen.

5. Op de buik

Bij deze positie ligt je hond op zijn buik met zijn pootjes gestrekt een dutje te doen. Het is geen positie om volledig in slaap te vallen. In deze positie is je hond namelijk in staat om snel op te staan. Hierdoor kun je zien dat hij in een speelse bui is.

6. De zij-slaper

Slaapt je hond op zijn zij? Dan voelt hij zich relaxed, comfortabel en vertrouwd.

7. In de kleding

Als je hond op je kleding slaapt, betekent dit dat hij je vertrouwt. Honden willen altijd het liefst dichtbij hun baasje zijn en kleding houdt nou eenmaal geur vast. Daarom verstoppen ze zich er graag in.

Hoe slaapt jouw hond het meest?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photos: Pexels

Advertisement

18 thoughts on “Altijd al willen weten wat de slaappositie van je hond zegt?

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s