Tips & Tricks

Tips tegen statisch haar

Het wordt steeds kouder buiten, dus de kans is groot dat jouw haar last heeft van ‘winterkwalen.’ Statisch haar is zo’n bekende winterkwaal. Het kan onwijs irritant zijn, maar daarom heb ik tips voor je!

1. Kam & haarlak

Als je snel last hebt van statisch haar, kun je beter een kam gebruiken dan een borstel. Een borstel zorgt voor meer wrijving. Een metalen kam is het beste middel om te gebruiken. Van een plastic kam kan je haar alsnog statisch worden.

2. Niet te vaak wassen en föhnen

Wanneer je haar dit vaak te verduren krijgt, droogt het uit. Probeer het wassen zoveel mogelijk uit te stellen en laat je haar au naturel drogen. Wil je toch per se de föhn gebruiken? Gebruik dan een lage stand.

3. Geen wollen trui

Op het gebied van statisch haar is dit namelijk een echte boosdoener. Van synthetische stoffen zal je haar ook mega statisch worden. Laten hangen dus!

4. Haarolie & handcrème

Je moet ervoor zorgen dat je haar niet uitdroogt. Dat doe je door het te voeden met haarolie. Ben je van huis en krijg je ineens statisch haar? Dan kan handcrème een goede, tijdelijke oplossing zijn. Mits je dit bij je hebt natuurlijk. Doe een beetje op je handen en wrijf het door je haar.

5. Voorkom dat je muts en sjaal je haar statisch maken

Hoe voorkom je dat dit gebeurt? Spray ze beide goed in met haarlak voor je de deur uitgaat. Zo voorkom je dat je haar omhoog gaat staan zodra je je muts afdoet.

Heb jij snel last van statisch haar? Of valt het mee?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photo: Pexels

 

 

Advertisement

14 thoughts on “Tips tegen statisch haar

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s