Review

Game review: The Last Of Us

Ik ben ontzettend dol op gamen en ik ben sinds kort begonnen met het spelen van The Last Of Us. Nummer 2 komt in mei 2020, en reken maar dat ik daar met smart op zit te wachten. Het is een onwijs toffe game, met onwijs veel elementen om je zoet mee te houden. Dus, zullen we maar snel kijken naar wat deze game precies inhoudt?

Link afbeelding

The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin het veertienjarige meisje Ellie en veteraan Joel moeten zien te overleven. De steden zijn al jaren verwoest, planten groeien overal. Mensen zijn vrienden en vijanden tegelijk. Niemand is te vertrouwen en tot overmaat van ramp lopen er ook nog mutanten rond.

Link afbeelding

Je speelt voornamelijk als Joel, maar na verloop van tijd ben je ook Ellie. Daarna wissel je weer terug naar Joel. Het doel is om te overleven, om het meisje af te leveren. Onderweg kom je allerlei gemuteerde vijanden tegen: clickers, bloaters, maar ook mensen zoals hunters en soldiers.

Link afbeelding

Dit is een Clicker. Ze zijn blind, dus je kunt ze gemakkelijk van achteren besluipen en met een shiv doden. Maar, wanneer ze je horen, ben je eigenlijk gedoemd. Of toch niet? Dat hangt er maar net vanaf hoe veel spullen je gecraft hebt voordat je het gevecht met ze aanging.

Link afbeelding

Maar om te kunnen craften, moet je natuurlijk wel spullen verzamelen. Je kunt het volgende verzamelen: blade, binding, rag, alcohol, explosive en sugar. Je kunt daar een shiv mee maken, een health kit, molotov cocktail, upgrade your melee weapon, nail bomb of smoke bomb.

Link afbeelding

Je hebt een aantal wapens tot je beschikking in de game: 9mm pistol, revolver, hunting rifle, bow, shotgun, shorty, el diablo en flamethrower. Elk wapen geschikt op een eigen moment. Onderweg verzamel je ammo (wat niet luxeus is, dus wees voorzichtig met wat je gebruikt) en verzamel je fireflies pendants en andere documenten om meer te weten te komen over het spel en de verhalen die zich daarbinnen afspelen.

Ik geef The Last Of Us 4 van de 5 sterren!

Heb je de game gespeeld? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

Advertisement

12 thoughts on “Game review: The Last Of Us

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s