Een traditioneel Christmas toetje: dat is de kerststronk. Het is een cake dat een openhaard blok voorstelt. Het heet ook wel: ‘Le Bûche de Noël’, en dat is toch eigenlijk een veel leuker woord voor dit lekkere dessert? 😉
Dit heb je nodig:
– 170 gram boter in blokjes (op kamertemperatuur)
– 170 gram kristalsuiker
– 3 eieren
– 100 ml melk
– 110 gram zelfrijzend bakmeel
– 50 gram cacao
– Mespuntje zout
– 200 gram pure chocolade
– 100 ml slagroom
– 6 eetlepels mascarpone
– 5 eetlepels aardbeienjam

Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de boter en suiker in een kom en klop het tot een luchtig en egaal mengsel.
- Kluts de eieren en voeg daar de bloem, cacao en zout bij. Tijdens het roeren giet je de melk erbij/ Wanneer je beslag glad is, ben je klaar. Doe het beslag in het bakblik en bak de cake 20 tot 25 minuten.
- Op een schone theedoek strooi je wat poedersuiker. Maak met een mes de randen van de cake los, zodat je hem om kunt keren op de theedoek. Verwijder het bakblik en laat het afkoelen.
- Tijd voor de vulling: meng in een kom de mascarpone en de aardbeienjam met een garde. Klop niet te hard, het mag luchtig blijven. Wanneer de cake is afgekoeld, bestrijk je de cake met de vulling.
- Rol de cake met behulp van de theedoek op. Het hoeft niet strak te zijn en het is niet erg wanneer de cake breekt. Wikkel de opgerolde cake in folie en zet hem ongeveer 1 uur in de koelkast.
- Dan rest je alleen nog de chocoladelaag rondom de boomstam: klop de slagroom in een kom. Op een laag vuur smelt je de chocolade, die je vervolgens bij de slagroom giet. Meng tot het een egaal mengsel is. Haal de cake uit de koelkast, zet hem op de theedoek en bestrijk hem met het chocolademengsel.
Heb jij weleens je eigen kerststronk gemaakt?
Liefs, Deem ❤
Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)
Jammie.
Aum Shanthi
LikeLiked by 1 person
Ja hé 😉
LikeLiked by 1 person
Oh dat aten we vroeger heel vaak tijdens het kerstdiner!
LikeLiked by 1 person
Oh lekker!
LikeLike
Klinkt zo lekker!
LikeLiked by 1 person
Ja hé!
LikeLike
Oeh je verwend ons haha
LikeLiked by 1 person
Haha het was kerst 😉
LikeLike
Ik heb het recept opgeslagen!
LikeLiked by 1 person
Leuk om te horen!
LikeLike
Ik ga eens kijken of ik dat morgen nog op tafel kan zetten
LikeLiked by 1 person
Leuk!
LikeLike
Ook wederom op de lijst voor volgend jaar!
LikeLiked by 1 person
Leuk om te horen!
LikeLike
ziet er heerlijk uit!
LikeLiked by 1 person
Ja hé ^^
LikeLike