Recipes

Maak je eigen kerstkransjes!

Vind je kerstkransjes lekker? Dan heb ik het ideale recept voor jou! Ze zijn nog lekkerder wanneer je ze zelf hebt gebakken. Dus, laten we maar snel kijken naar het recept!

Dit heb je nodig:

– 100 gram boter
– 100 gram suiker
– 200 gram bloem
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker
– Snufje zout
– Geschaafde amandelen
– Uitsteekvormpjes

Zo maak je het:

1. Snijd de boter in kleine stukjes en doe ze in een kom.
2. Voeg de bloem, suiker, het snufje zout en een half geklutst ei toe aan de kom.
3. Kneed de ingrediënten tot een grote deegbal.
4. Doe het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
5. Verwarm de over voor op 150 graden.
6. Haal het deeg uit de koelkast en rol de bal uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer vijf mm. Strooi bloem op het schone aanrecht om te voorkomen dat het deeg blijft vastplakken aan het oppervlak.
7. Steek het deeg uit met een vormpje en maak vervolgens een gat in het midden met een appelboor.
8. Bedek de bakplaat met ovenpapier en verspreid de kransjes over de plaat.
9. Bestrijk de kransjes met de rest van het geklutste ei.
10. Bestrooi de kransjes met het amandelschaafsel.
11. Bak vervolgens de kransjes lichtbruin in ongeveer 20 minuten.

Heb jij weleens kerstkransjes in de boom hangen?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

16 thoughts on “Maak je eigen kerstkransjes!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s