Recognisable

Dit herken je als je druk bezig bent met rijlessen!

Ik heb mijn rijbewijs alweer 4 jaar in mijn bezit, maar weet als geen ander dat er nog onwijs veel mensen momenteel bezig zijn met rijlessen. Ik heb met een vriend die momenteel bezig is, een lijstje gemaakt met gedachtes en dingen die voorkomen tijdens het lessen. Dus, zullen we eens zien of jullie ze ook (nog) herkennen?

1. Moet dit echt?

Wanneer je kennis maakt met de koppeling en je er absoluut niet mee overweg kan… Is het enige wat je denkt: moet je dit ding echt gebruiken bij elke move die je maakt?

2. Geef gas!

Jouw instructeur vertelt dat je het gas meer moet intrappen en dat je te langzaam rijdt, terwijl jij dacht dat je al hard genoeg reed.

3. Kijk mij eens gaan!

Wanneer het na een paar rijlessen eindelijk goed gaat en je je draai hebt gevonden, hoop je dat een bekende je zal spotten. Want kijk mij eens even goed bezig zijn!

4. Nieuwe uitleg

Maar dan komen er ineens weer allemaal nieuwe regels bij en worden er compleet nieuwe dingen uitgelegd. Achteruit inparkeren, slipcursus. Noem het maar op. En nu loopt alles weer helemaal in de soep…

5. Een tegenligger!

Is de weg breed genoeg voor twee auto’s? Oh god, wat als we elkaar raken? Moet ik remmen? Moet ik uitwijken? Wat moet ik doen?! Nou, gewoon rustig blijven. Er gewoon bij langs rijden.

6. Al die regels…

De enige regel die je al van kinds af aan kende, is dat rechts voorrang heeft. Na je theorie-examen zie je dat er veel meer regels zijn waar jij je aan moet houden. Blijft lastig om het allemaal te onthouden…

7. Verkeerde pedaal

Oké, inparkeren. Dit gaat helemaal goedkomen. Ik moet nu even rustig remmen… Oeps! Dat was het gaspedaal… Pfoe, gelukkig heb je niets geraakt.

8. Stilte tijdens de rijles

Jouw instructeur heeft niks meer te zeggen, dus probeer jij andere dingen te verzinnen waar jullie het over kunnen hebben. Want die stilte is ook zo awkward…

9. Te laat

Dat moment dat je een appje krijgt van je instructeur, waarin hij/zij zegt dat het weer wat later wordt… En jij zat er al helemaal klaar voor, met knikkende knieën…

Wat herken jij (nog) van je rijlessen? Wat ontbreekt er volgens jou?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photos: Pexels

Advertisement

14 thoughts on “Dit herken je als je druk bezig bent met rijlessen!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s