Review

Game review: The Walking Dead

Ik ben ontzettend dol op gamen en ik vind de serie The Walking Dead geweldig. Er kwam een game van uit, en ik kon niet wachten hem te spelen. Wie vindt het nu niet leuk om zombies te doden? 😉 Er zijn vier seizoenen van, maar ik zal proberen om spoilers te voorkomen. Daarom schrijf ik voornamelijk een review over seizoen 1.

Link afbeelding

Ervaar het verhaal van het jonge meisje Clementine en zie hoe zij opgroeit tussen de gevaren van zowel de ondoden als ook andere overlevenden. Beleef de volledige reis en zie hoe zij uitgroeit tot een capabele jongvolwassen vrouw in een wereld vol gevaar.

Link afbeelding

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series bestaat uit 23 episodes die neer opkomen meer dan 50 uur aan gameplay. Er is ook een DLC van. In de afbeelding hierboven zie je het laadscherm van een seizoen. Nog specifieker: van de episode die je gaat spelen.

Link afbeelding

Dit laat zien hoe je beweegt in de game. Er zijn bepaalde dingen waar je een interactie mee aan kunt gaan. Het kan een clue zijn, maar ook gewoon een simpele waarneming. Je verzamelt ook attributen om verder te komen in de game, en natuurlijk als wapen om de zombies mee te doden.

Link afbeelding

Dit is hoe je een keuze maakt in de game. Je kiest ÊÊn van de 4 opties. Dit soort opties zijn belangrijk om je relatie met de karakters te bepalen. Maar, er zijn grotere keuzes. Red je bijvoorbeeld die persoon, of toch de ander? EÊn van de twee zal helaas sterven.

Link afbeelding

Dit is waar de game omdraait. Je moet overleven, proberen om niet gebeten te worden door de zombies. Met wapens en je vuisten, probeer je de zombies van je af te slaan. Je moet snel zijn, snel op knoppen drukken en goed richten. En altijd op je hoede blijven.

Link afbeelding

Dit is hoe je ziet hoeveel procent van de spelers jouw keuze heeft gemaakt. Daarbij weet je dus ook direct of mensen liever de andere keuze maakten, dan degene die jij maakte. Ik vind het grappig om te zien dat ze me kunnen verbazen. Bij sommige dacht ik echt: zo laag? Of juist: zo hoog?

Ik geef The Walking Dead 4 van de 5 sterren! 

Heb je de game gespeeld? Ken je de Netflix serie?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Game review: The Walking Dead

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s