Tips & Tricks

Leuke bordspellen om met je vrienden of familie te spelen

Soms moet je gewoon even je mobiel wegleggen en gezellig bordspellen spelen! Ik heb daarom vijf leuke bordspellen uitgezocht die ideaal zijn voor een avomdje fanatiek lachen. Dus, ben jij klaar om te winnen of verliezen?

1. Monopoly: Valsspelers editie

Het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars is er nu voor echte valsspelers: Monopoly Valsspelers Editie! Speel vals om snel vooruit te komen – en probeer andere spelers te betrappen op vals spel – terwijl je vakjes koopt, huur int en heel veel geld verdient! Maar… Je mag niet liegen en bedriegen wanneer je maar wil. De Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten vertellen je wanneer en hoe je vals mag spelen. Andere vormen van vals spelen zijn verboden!

Link afbeelding

2. Black Stories (denkspel)

50 Black Stories met misdaden, lijken, moorden en een dodelijke maaltijd. Black Stories zijn verhalen waarin het doel is om, na een korte situatiebeschrijving, te raden waarom dit is gebeurd. Om hier achter te komen mogen de spelers vragen stellen aan de spelleider. Deze vragen moeten met ja of nee te beantwoorden zijn.

Link afbeelding

3. 30 Seconds (raadspel)

Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen.

Link afbeelding

4. Het Jachtseizoen bordspel

Verzamel een krachtig team van vrienden om aan de ultieme jacht te beginnen. Werk als een team om de locatie van de voortvluchtige te achterhalen. Verdeel de taken in je team en beslis wie de StukTV-bus gaat besturen, de drone bemachtigt of als jager de straten opgaat. Navigeer door de straten en wees de voortvluchtige te slim af. Iedere 10 minuten krijgt jouw team de locatie van de voortvluchtige door, maar let op, na 4 uur ontkomt hij en hebben jij en je team verloren!

Link afbeelding

5. Expeditie Robinson

Twee teams met ieder zes kampleden landen op een onbewoond eiland. De beide teams proberen te overleven door het eiland te ontdekken en materialen te verzamelen. Zij proberen dit beter te doen dan het andere team en strijden tegen elkaar in spannende Eliminatieproeven. Na de samensmelting speelt iedere speler in de expeditie voor zichzelf. De spelers brengen stemmen uit op de kampleden waarmee zij gaan proberen het zo lang mogelijk vol te houden. Je gaat natuurlijk tot het uiterste om ervoor te zorgen dat jouw gekozen kamplid als laatste overblijft.

Link afbeelding

Ben jij een fan van bordspellen? Zo ja, welke spreekt jou het meest aan?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

16 thoughts on “Leuke bordspellen om met je vrienden of familie te spelen

Een reactie plaatsen