Tips & Tricks

Tips om de kou te trotseren!

De kou zit er toch echt weer aan te komen en dat is al goed te merken. Zijn jouw handen snel koud? Heb je snel last van klappertanden? Om deze kou door te komen heb ik een paar tips voor je op een rijtje gezet! (Het voordeel voor mij is dat ik van de winter hou, maar weet dat niet veel dat doen XD)

1. Lagen kleding

Draag verschillende lagen kleding. Als het echt heel koud is, begin dan met een thermolaag. Door meerdere laagjes kleding te dragen, kan je lichaam de warmte beter vasthouden. Vergeet uiteraard die dikke winterjas niet πŸ˜‰

2. Haar door de war door muts

Kou + muts + haar = vaak haar dat alle kanten opgaat! Voorkom dit door wat extra haarlak te gebruikenΒ  en je haar goed vast te zetten met schuifspeldjes. Om pluizig haar te voorkomen, kan je ook een beetje droogshampoo gebruiken. Dit maakt het haar namelijk wat stugger.

3. Bewegen

Als je lange tijd stil zit, koelt je lichaam snel af. Het bloed stroomt namelijk niet goed door je lichaam en laat bloed nu net als een soort verwarming werken. Probeer daarom zo nu en dan even goed te bewegen. EΓ©n minuut lang jumping jacks is al voldoende.

4. Vermijd skinny jeans of leggings

Draag geen skinny jeans of leggings als je naar buiten gaat. Kies eerder voor een wijdere broek, zodat er wat ruimte ontstaat voor de warmte. Je lichaam geeft namelijk warmte af en bij een strakke broek is daar niet genoeg ruimte voor.

5. Fluffy sokken

Heb je vaak last van koude voeten? Dan zijn fluffy sokken dΓ© sokken die je nodig hebt deze winter.

6. Onesie

Als je thuis bent, is dit de ideale opwarmer voor een koude avond. Dus nestel je maar goed op de bank en pak er zelfs desnoods nog een dekentje bij. Te veel warmte bestaat niet, zegt men πŸ˜‰

7. Handcrème

Je handen raken snel koud door de wintermaanden. Je kan amper nog iets vasthouden en een berichtje typen is bijna niet te doen. Door handcrème te gebruiken zal je doorbloeding gestimuleerd worden en zullen je handen langer warm blijven.

8. Warme dranken

Door warme dranken zal je lichaam van binnenuit verwarmd worden en blijf je bovendien gehydrateerd. Oh, en extra slagroom bovenop je warme chocolademelk is getolereerd.

9. Winterdekbed

Kijk goed of je niet nog onder je zomerdekbed slaapt. Dat klinkt als een hele simpele tip, maar veel mensen vergeten hun dekbedden om te ruilen!

10. KruikΒ 

Vul een kruik met heet water (of warm een heatpack of pittenzak op). Plaats het tegen je aan, doe een dekentje over en je zult binnen no time weer opgewarmd zijn na die koude fietstocht.

11. Warm bad of warme douche

Deze laatste tip kan natuurlijk ook wonderen doen. Zorg er alleen wel voor dat je niet te lang gaat douchen. Dat is slecht voor je huid en uiteindelijk ook voor je portemonnee πŸ˜‰

Wat doe jij om de koude wintermaanden door te komen?

Liefs, Deem ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Bron photos: Pexels

16 thoughts on “Tips om de kou te trotseren!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s