Article

Wat voor type uitsteller ben jij?

Iedereen heeft weleens van die momenten dat je echt ergens geen zin in hebt. En wat gebeurt er dan? Juist ja: uitstelgedrag. Niet eens zo heel gek, dat is nu eenmaal iets wat in de mens zit. Ik heb alle soorten ontwijkend gedrag op een rijtje gezet, zowel studie- als werkgerelateerd! 

1. De dagdromer

Jij bent de beste in dagdromen en alles om je heen leid je af, wat er toe leidt dat je al je werk uitstelt. Want die ene leuke jas, zal ik die nu kopen of niet? Als ik mijn spaarpot leeg haal dan… Nee, focus!

2. De ik-werk-het-beste-onder-druk uitsteller

Alles netjes op tijd afhebben? Dat past absoluut niet bij jou. Jij presteert het beste onder druk en daarom begin je op het laatste moment met je opdrachten. Maar of stress nu zo goed werkt? Dat vraag ik me af…

3. De perfectionistische uitsteller

Je hebt een taak gekregen en je doet er alles aan om deze taak zo perfect mogelijk uit te voeren. Je steekt weken in de vormgeving van je opdrachten en past de kleurenschema’s van je presentatie zo op elkaar af, dat jouw eigen stijl naar voren komt. Alleen, besef wel dat je op die manier je andere opdrachten uitstelt.

4. De helpende hand

Heeft er iemand hulp nodig? Dan sta jij direct voor diegene klaar. Je helpt waar nodig en dat doe je met liefde, maar jouw deadlines komen ook steeds dichterbij… En daar heb je dan geen tijd meer voor!

5. De ‘wat als?’ uitsteller

Wat nou als ik een slecht idee heb? Of het slecht uitvoer? Of wat als ik straks alles opnieuw kan doen omdat het niet goed genoeg is? Doordat je zoveel tijd besteed aan het bedenken van rampscenario’s, werk je minder snel of stel je je werk zelfs helemaal uit. Want ja, als je niks doet, kun je ook niks verkeerd doen, toch?

6. De luie uitsteller

Niet elke uitsteller heeft een goede reden voor het uitstelgedrag. Sommigen hebben gewoonweg helemaal geen zin in werken en houden liever een Netflix-marathon of kijken YouTube video’s. Want ja, dat is toch vele malen leuker?

Wat voor type uitsteller ben jij? Of stel jij nooit iets uit?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

Advertisement

14 thoughts on “Wat voor type uitsteller ben jij?

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s