Recognisable

Ben je opgegroeid in een dorp? Dan zul je dit herkennen!

Opgroeien in een dorp is een hele ervaring. De enige buren die je hebt zijn de koeien in het weiland en er rijdt maar één bus (als je geluk hebt 2 keer in een uur). De één haat het om in een dorp te wonen, terwijl de ander er de rest van zijn/haar leven wil blijven wonen. Deze onderstaande dingen herken je als je in een dorp gewoond hebt (of nog steeds woont).

1. Openbaar vervoer is een hel

Een treinstation is nergens te vinden en de bushalte is aan de andere kant van het dorp. Vaak rijdt de bus maar één keer in het uur (met geluk 2 keer) en soms komt hij helemaal niet meer opdagen.

2. Ons kent ons

Letterlijk iedereen kent elkaar in een dorp. Dit betekent ook dat het hele dorp binnen 1 dag weet dat jij een nieuwe vriend(in) hebt. Maar dit betekent ook dat jij van alles en nog wat op de hoogte bent. Voor- en nadelen dus!

3. Half uur fietsen is normaal

Je moet elke dag 30 minuten naar school fietsen (sommigen zelfs langer). Of je nou door de wind, regen of sneeuw moet: je hebt geen keus. En dan ben je eindelijk op school gearriveerd, bedenk je je dat je dezelfde weg terug naar huis moet fietsen. Nu maar hopen dat het weer je dan wel goedgezind is.

4. Niemand kent jouw dorp

Wanneer mensen je vragen waar je vandaan komt, noem je meestal de dichtstbijzijnde stad. De naam van jouw dorp noemen heeft weinig zin, aangezien waarschijnlijk niemand het kent. En als je het al zegt, vraagt men direct: ‘Waar ligt dat?’

5. Bijbaantjes in de agrarische sector

Trek je oude kleren maar aan, want je gaat weer eens aardbeien plukken en koeien melken.

6. Het dorpsfeest

Iedereen kijkt uit naar hét dorpsfeest van het jaar. Met zijn allen feesten tot diep in de nacht. Het brengt het dorp al eeuwenlang samen en zo zie je elkaar ook weer eens.

7. Tractors op de weg

Een file in een dorp is natuurlijk niet zo dramatisch als in een stad, maar tractors op de weg blijven vervelend. Al helemaal als je niet te laat wil komen op school.

Kom jij uit een dorp? Of woon je in een dorp?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

16 thoughts on “Ben je opgegroeid in een dorp? Dan zul je dit herkennen!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s