Books

De leukste Engelse boeken om te lezen deze herfst

Ik ben dol op Engelstalige boeken lezen. Maar nog meer om ze zelf te schrijven. Ik heb al 2 boeken af die geheel Engelstalig zijn. Daar gaat dit artikel natuurlijk niet over, want het gaat over Engelse boeken die ik deze herfst aanraad om te lezen. Nou, zullen we dan maar beginnen? 😉

HOLDING UP THE UNIVERSE

Libby Strout, het meisje dat ooit is gekroond tot “America’s Fattest Teen”, heeft het moeilijk sinds haar moeder is overleden. Terwijl iedereen alleen maar naar haar gewicht kijkt, moet zij vechten voor haar plekje in de maatschappij. Nu is ze eindelijk weer klaar om naar school te gaan, waar ze hoopt vrienden te maken en de trots van haar vader te worden. Jack Masselin is daarentegen de hunk van de school, iedereen weet wie hij is. Maar ook bij hem speelt er vanbinnen meer mee: hij herkent geen gezichten. Terwijl hij zichzelf heeft aangeleerd grappig en charmant te zijn, weet niemand van zijn geheim af. Als Jack en Libby samen straf krijgen na een uit de hand gelopen spel op school, zijn ze tot elkaar veroordeeld. Hoe meer tijd ze samen doorbrengen, hoe meer ze elkaar écht gaan zien.

Link afbeelding
FIVE FEET APART

Stella is een levendige en vrolijke 17-jarige. In tegenstelling tot de meeste tieners moet Stella een groot deel van haar tijd in het ziekenhuis doorbrengen als fibrosepatiënt. Wanneer Stella haar charmante en rebelse medepatiënt Will ontmoet, voelt ze een sterke band – maar de regels dicteren dat zij en Will op veilige afstand van elkaar blijven. Als hun gevoelens groeien, staan Stella en Will voor een belangrijke vraag: Hoe voelt liefde wanneer zelfs de minste aanraking verboden is?

Link afbeelding
THE SUN IS ALSO A STAR

Natasha gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica. Daniel heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen. Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit zullen komen?

Link afbeelding
TURTLES ALL THE WAY DOWN

Aza Holmes is een 16-jarig meisje dat lijdt aan angststoornissen. Zij is geobsedeerd door een snee in haar vinger en blijft in haar gedachten bezig met de bacteriën die zich in haar lichaam bevinden of daar willen binnendringen. Met haar vriendin Daisy Ramirez probeert ze een beloning van 100.000 dollar binnen te halen. Dit bedrag is uitgeloofd voor de opsporing van Russell Pickett, een miljardair die fraude heeft gepleegd en spoorloos is verdwenen. Aza kent zijn zoon Davis nog van vroeger toen zij deelnamen aan Sad Camp, een uitje voor kinderen die een familielid verloren. Nu de vader van Davis verdwenen is en zijn moeder jaren geleden overleden is, moet Davis voor zichzelf en zijn 13-jarige broer Noah zorgen. Op aandringen van Daisy zoekt Aza Davis op. Daarop raken Aza en Davis verliefd.

Link afbeelding
WHAT LIGHT

Het gaat over Sierra en haar familie die een kerstbomenbedrijf hebben. Ieder jaar rond Kerst vertrekken ze naar Californië, waar ze hun bomen installeren voor het seizoen. Sierra leeft hierdoor twee verschillende levens: haar leven in Oregon en haar leven met kerstmis. Maar deze Kerst ontmoet Sierra Caleb en daardoor verandert haar leven.

Link afbeelding

Welke Engelse boeken beveel jij aan? Heb jij de bovenstaande ook gelezen?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

16 thoughts on “De leukste Engelse boeken om te lezen deze herfst

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s