Recognizable

Awkward momenten die vooral in het ov gebeuren

Reizen met het ov is vaak relaxt, gewoon je oortjes in (of koptelefoon op) en uit het raam staren. Maar dan gaan de deuren open en iedereen dringt en duwt om een plekje te bemachtigen. Iemand botst tegen je aan en je kan met moeite je balans bewaren. Als je vaak met het ov reist, komen deze awkward momenten je vast bekend voor!

1. Klamme handen

In een té drukke bus kan je helaas niet zitten. Je houdt je daarom met man en macht vast aan een paal, samen met de rest van de reizigers. Je merkt dat de paal warm is wanneer je je hand erop legt. Je probeert je hand af te vegen, maar dan glijdt de hand boven je naar beneden, eindigend bovenop die van jou. Jullie kijken elkaar eventjes aan en kijken dan gauw weg. Hoelang nog tot de volgende halte…?

2. Plekken stelers

Je spot een plekje en probeert er snel naartoe te lopen, maar dan zie je dat iemand anders ook hetzelfde idee heeft. Het is even more awkward als je aanstalten maakte om daar te gaan zitten, en het plekje voor je neus weggekaapt wordt. Nu sta je voor een bezette stoel en kijkt iedereen je met medelijden aan. Je loopt daarom maar snel verder.

3. Verdwenen ov-chipkaart

Je bent netjes ingecheckt en hoort de conducteur aankomen. Je pakt alvast je ov-chipkaart zodat de controle snel verloopt. Maar wanneer je in je zakken voelt, slaat de paniek toe. Waar is ie gebleve?! Je zoekt in je tas, broek- en jaszakken, maar hij is nog steeds spoorloos. De conducteur staat voor je en kijkt je vragend aan. Hij zal wel denken dat je zwart rijdt… Wanneer je wil uitleggen dat je je ov-chipkaart kwijt bent, pakt de conducteur een kaart van de grond. Pfoe, gelukkig is dat de jouwe.

4. Onaangename temperaturen

Waarom is de tempratuur van het ov nooit goed geregeld? Het is daar net zo koud als in Antarctica of het is daar zo warm dat je nog amper kan ademhalen. In de zomer probeer je altijd de stoelen te vermijden waarop de vorige reiziger een lading zweet heeft achtergelaten. Je kan immers niet opstaan en weglopen, want dan denken je medepassagiers dat jij het was. Dan maar blijven zitten dus…

5. Bekenden tegenkomen

Ineens hoor je je naam. Ah nee hé, dat is wel het laatste waar je zin in hebt. Een bekende komt je kant opgelopen en ploft naast je neer. Daar gaat je rust… Je hebt totaal geen zin in een gesprek. Waarom hebben jullie nou dezelfde treinreis uitgekozen?

6. Muziek op ‘luidspreker’ 

Je zit fijn naar je eigen muziek te luisteren en dan wordt er onverwachts hard afgeremd. Je vliegt naar voren en je telefoon valt op de grond. Je oortjes blijven hangen en dan hoor je ineens muziek. Jouw muziek, wel te verstaan. Iedereen kan meegenieten met jouw playlist. Je pakt snel je telefoon, doet het geluid uit en probeert blozend andermans blikken te ontwijken.

Is jou weleens iets overkomen van deze lijst?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Awkward momenten die vooral in het ov gebeuren

  1. Even denken. Ik heb weleens mijn OV kaart laten vallen. En weleens een bekende tegengekomen maar dat is toch wel gezellig. Ik vind het soms wel jammer als we dan bij de halte zijn en het gesprek nog niet is afgelopen. Kletsen met anderen maakt de reis zoveel leuker.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s