Beauty

Deze etenswaren veroorzaken het snelst puistjes

We willen onze huid gezond houden. Dat klinkt makkelijk, maar schijn bedriegt. Al zorg je nog zo goed voor je huid, het kan zijn dat je plots toch last krijgt van puistjes. Helaas zijn er genoeg etenswaren die de kans op puistjes kunnen vergroten. En dat is niet het enige slechte nieuws: veel van de snacks zijn lekker. Laten we maar snel kijken of jouw favo food op de lijst staat!

1. Chocolade

Deze wordt het vaakst genoemd als het gaat om puistjes. Maar gooi niet gelijk al je chocoladerepen weg! Het zijn de geproduceerde smaakjes die puistjes veroorzaken, zoals aardbeien, karamel etc. Die toegevoegde suikers zijn de boosdoeners, dus je kan gerust nog een hapje nemen uit de pure variant 😉

2. Kaas

Helaas is het waar dat kaas een reden kan zijn dat je puistjes hebt. Lactose bevordert namelijk de groei van puisjes.

3. Pizza

Pizza zit vol met vet, koolhydraten én kaas. Tja, misschien is het inderdaad slim om die ene overgebleven pizzapunt weg te gooien 😉

4. Sushi

Hier gaat het vooral om de rijst. Die bevat veel glycerine, en dat stofje zorgt ervoor dat je bloedsuiker gaat stijgen. Dat zorgt dan weer voor de puistjes die ontstaan.

5. Granen

Heb je weleens gehoord dat volkoren producten gezonder zijn dan witte producten? Dat klopt! Witte producten bevatten geproduceerde granen. Denk aan witte meel, witte noodles en witte rijst. Deze bewerkte granen zorgen ervoor dat het insulineniveau in je bloed stijgt en de talgproductie toeneemt: puistjes dus.

6. Fast food 

Fast food zit vol met koolhydraten, geraffineerde granen en vet. Als je fast food eet, krijg je al die stoffen binnen. Door de toename van die stoffen raken je hormonen in de war, en krijg je als gevolg puistjes.

Side note: dit artikel is niet bedoelt om je tegen te houden de bovenstaande producten te eten 😉

Heb jij veel puistjes? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

16 gedachten over “Deze etenswaren veroorzaken het snelst puistjes

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s