Tips & Tricks

Wil je een tattoo? Denk er dan wel goed over na!

Een tattoo zetten blijft altijd erg spannend. Toch is het belangrijk dat je goed voorbereid bent als je er eentje laat zetten. Een vriendin van me wilde jullie daarom een aantal tips en adviezen meegeven, zodat je in ieder geval weet wat je kunt verwachten.

1. Weet wat je wil

Het is heel belangrijk dat je goed weet voor soort tattoo je wil en niet ‘zomaar’ iets laat zetten. Het zal namelijk de rest van je leven op je lichaam zitten. Denk er daarom niet te licht over! Neem daarom ook een goede afbeelding (met hoge resolutie) mee als voorbeeld naar de tattooshop. Overleg goed met de tattoo-artist wat je precies wil hebben en op welke manier, zodat je niet eindigt met iets waar je ontevreden over bent.

2. Denk er goed over na

Een tattoo moet je niet laten zetten zonder erover nagedacht te hebben. Overleg daarom met anderen en Google bijvoorbeeld naar de voor- en nadelen van een tattoo. Je wil niet dat je tegen problemen aan loopt en/of spijt krijgt. Voorkom ook blunders: check bij een stukje tekst of woord of er echt geen spelfouten in zitten.

3. Eerst iets kleins

Als dit je eerste tattoo is weet je nog niet hoe het voelt, hoe het geneest en hoeveel pijn het gaat doen. Begin daarom eerst met een kleine tattoo. Deze zijn vaak ook beter te verbergen op werk of op school.

4. Zoek een goede tatoeëerder

Omdat een tattoo voor de rest van je leven op je lichaam zit, is het belangrijk dat hij wel goed gezet wordt. Kijk daarom op de site van de shop. Lees ook de recensies van anderen, zodat je een beetje een indruk krijgt van de kwaliteit. En nog beter: vraag aan je vrienden, kennissen of familieleden waar zij hem hebben laten zetten!

5. Geef het tijd om te helen

Een nieuwe tattoo heeft tijd nodig om te helen. Denk er daarom goed over na op welk moment je de tattoo laat zetten. Je gaat namelijk korstjes krijgen en de tattoo is pas helemaal genezen na 2-3 weken. Zo mag je bijvoorbeeld niet gelijk zwemmen en in de zon lopen met je nieuwe tattoo.

6. Bijwerken is belangrijk

Een tattoo vervaagd nou eenmaal een beetje na verloop van tijd. Dus als je hem mooi wil houden, kun je de tattoo na een tijdje laten bijwerken.

7. Een tattoo is niet goedkoop

Je kunt voor een kleine tattoo al snel €100,- betalen. Het hangt natuurlijk ook af van de shop en de grootte van je tattoo. Vraag daarom vooraf naar de prijs. Ook het bijwerken van je tattoo kost weer extra geld. Ook belangrijk om daar dus rekening mee te houden!

8. Het doet pijn

Het zetten van een tattoo doet nou eenmaal pijn. Vooral gevoelige plekken zoals de ribben, voeten, handen en ruggenwervel kunnen pijnlijk zijn. Maar laat dit je niet tegenhouden! De tatoeëerder is een professional en je kunt altijd een pauze inlassen als je de pijn niet meer kunt verdragen. Laat je een grote tattoo zetten, of zelfs een hele sleeve, dan duurt dit veel langer. Soms komt het zelfs voor dat dit in meerdere sessies gedaan moet worden. Eet daarom genoeg van tevoren!

Heb jij een tattoo? Heb je plannen om een tattoo te laten zetten?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

28 thoughts on “Wil je een tattoo? Denk er dan wel goed over na!

 1. Ik heb een tattoo op mijn rechter onderarm. Het is een tekst: one life live it.
  Deze tekst heb ik genomen omdat ik ziek ben geweest (Colitis ulcerosa en nu een stoma heb) en m’n ouders een houten hart hadden geven met deze tekst er op.

  Liked by 1 person

   1. Ja ik ook, anders had ik het denk ik niet zo snel gedaan.
    M’n moeder heeft zelfs keer laten vallen dat ze een moeder/dochter tattoo wilt met mij. Ik zeg grapje zeker, jij en een tattoo?? 😂Maar ze was serieus…..
    Ze zeggen als je er eenmaal aan begint….. maar wil het eigenlijk toch nog even bij deze ene laten. 🙂

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s