Recognisable

Heb jij een hekel aan presenteren? Dan zul je dit herkennen

Binnenkort starten de eerste presentaties alweer. Hoewel ik zelf presenteren onwijs leuk vind, weet ik dat er veel mensen zijn die als de dood zijn voor het presenteren voor de klas. Daarom heb ik een aantal herkenbare gedachtes verzamelt die mij zijn opgevallen. Ik ben benieuwd of jij ze herkent.

1. Je ligt al nachten te piekeren over hoe je in hemelsnaam alles uit je hoofd gaat leren. Want het gebruiken van een spiekbriefje is uit den boze. En dat maakt je juist zenuwachtiger dan ooit.

2. De dag van je presentatie, voel je je hartstikke ziek. Je krijgt geen hap door je keel en denkt alleen maar aan hoe erg je gaat falen, terwijl iedereen je aankijkt.

3. Je checkt je rooster, en ziet dat je pas aan het einde van de dag mag presenteren. Fijn, dan zit je de hele dag met die stress opgescheept… Hoe ga je deze dag in hemelsnaam overleven?

4. Je vrienden proberen je te kalmeren en te supporten. Ze zeggen allemaal dat het goed gaat komen, maar jij bent ervan overtuigd dat dat niet zo is. Je krijgt nog steeds geen hap door je keel, en zelfs drinken lukt je niet.

5. Je loopt het klaslokaal binnen, en ziet dat niemand afwezig is. Waarom is nu net vandaag niemand ziek? Waarom nou altijd als jij moet presenteren? Elke andere dag missen er sowieso tien mensen…

6. ”Wie wil er als eerste presenteren?” vraagt de docent. Jij verstopt je haast, maakt geen oogcontact en denkt: not me, not me, not me.

7. En dan word je dus toch als eerste gekozen. Je staat stijf van de zenuwen, maar aan de andere kant ben je ook blij dat je er straks eindelijk vanaf bent. Want anders zit je je alleen maar meer op te vreten voor wanneer je aan de beurt bent…

8. Je vrienden steken hun duim naar je op en je bent maar wat blij dat zij er zijn. Nu kun je hun wat vaker aankijken, zodat je je zenuwen onder controle kunt houden.

9. Oh nee, dit gaat nu al fout! Je bent de helft vergeten… Nu moet je maar improviseren bij de dia’s. Dat gaat vast niet opvallen, toch?

10. Yes! Eindelijk is de presentatie achter de rug. Gespannen luister je naar het commentaar van de docent. En verrek, je hebt nog een voldoende ook! Al die spanning is dus gewoon voor niets geweest!

Ben jij net als mij de rust zelve tijdens het presenteren, of ben jij net als het bovenstaande?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Heb jij een hekel aan presenteren? Dan zul je dit herkennen

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s