Recognizable

Heb je een hekel aan sporten? Dan zul je dit herkennen

Zelf vind ik sporten erg fijn, maar is sporten totaal niet jouw ding? Heb je er geen puf voor en vind je het tijdverspilling? Of heb je er gewoonweg geen tijd voor? Dan zijn deze gedachten vast heel herkenbaar voor jou!

1. Zweten

De eerste reden waarom je sporten verafschuwt, is al dat zweet. Je stinkt, je voelt je vies en als je in een sportschool sport, ruik je ook nog eens het zweet van anderen.

2. Wat een gedoe

Je frist je ‘s ochtends helemaal op voor het sporten, maar wat heeft dat eigenlijk voor zin? Je wordt weer vies én moe. Je moet opnieuw douchen en je haar en make-up doen. En de rest van de dag ben je niet vooruit te branden…

3. Associaties met gymles

Sporten doet je altijd denken aan de gymles op school. En dat mogen we inmiddels wel trauma’s noemen. Hoe je altijd als laatste gekozen werd… Die ballen recht in je gezicht… Het staat nog steeds in je geheugen gegrift.

4. Summer body

Elk voorjaar zeg je tegen jezelf: ”Nu ga ik echt beginnen voor mijn summer body!” Maar als het zover is, heb je dus geen zin. En sporten met dat warme weer? Niet heel verstandig. Al snel besluit je het uit te stellen tot volgend jaar.

5. Spierpijn

Waarom zou je in godsnaam iets doen wat pijn doet? Gewoon, voor de lol? Na vijf minuten op de loopband verzuurt bij jou de boel al. Vervolgens heb je drie dagen spierpijn. Laat maar zitten.

6. Geen tijd

Overdag heb je het onwijs druk, en ‘s avonds wil je gewoon op de bank liggen. Om lekker te relaxen en een serie te kijken. En je gaat ‘s ochtends dus écht niet eerder opstaan om te sporten.

7. Fitness apparaten

Als je een sportschool binnenkomt, heb je vaak geen flauw idee waar je moet beginnen. Langzaam scan je alle sportapparaten. Van de helft weet je niet hoe het apparaat werkt en de andere helft spreekt je qua gebruik, totaal niet aan.

8. Andere sporters

Wat je ook héél vervelend vindt, zijn de mensen in de sportschool. En dan vooral de typische fit girls die het allemaal iets te serieus nemen. Of die mensen die constant kreunen bij elke beweging die ze maken. Doe dat alsjeblieft in de slaapkamer, wil je?

9. Sportkleding

Jij hebt niets met strakke sportbroekjes, en sportbeha’s zijn sowieso niet jouw ding. Doe jou maar een lekkere wijde joggingbroek. En dan niet eens om in te gaan joggen. Nee, dat laat je wel aan degenen over die zo’n strakke sportoutfit dragen.

10. Honger

Als je dan een uur gesport hebt, krijg je algauw trek in eten. En dus eet je in feite de net verbrande calorieën er weer aan. Had je dus net zo goed niet hoeven gaan… Tijdverspilling!

Hou jij van sporten, net als ik? Of juist totaal niet?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

18 thoughts on “Heb je een hekel aan sporten? Dan zul je dit herkennen

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s